Kunst & Cultuur

Zie de Vensters 2.0 - The drop that contained the sea

Terug naar overzicht
Datum t/m zo 31 okt. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Zie de Vensters 2.0 - The drop that contained the sea

Zaterdag 4 september om 13:00 uur wordt de eerste tentoonstelling van de tentoonstellingsreeks ‘Zie de Vensters 2.0’ geopend in Schouwburg Hengelo. Het seizoen start met de expositie ‘The drop that contained the sea’ van kunstenaar Ria Geerdink. De werken worden geëxposeerd aan weerszijden van een paneel achter de vier grote ramen aan de stationszijde van de schouwburg. De expositie zal van 4 september t/m 31 oktober te zien zijn.

Zie de Vensters 2.0

De afgelopen drie jaar was Zie de Vensters te zien bij 1Twente Hengelo, het vierde seizoen vindt plaats in Schouwburg Hengelo onder de naam Zie de Vensters 2.0. Gedurende het theaterseizoen wordt in een serie van vijf tentoonstellingen werk van professionele beeldend kunstenaars gepresenteerd. De werken aan de buitenzijde van de panelen zijn vanaf het Stationsplein voor voorbijgangers te zien. De werken aan de binnenzijde van de panelen zijn te bekijken door bezoekers van de schouwburg.

Ria Geerdink

De Hengelose kunstenaar Ria Geerdink heeft haar atelier in de Roncallischool in Hengelo. Zij exposeerde in binnen- en buitenland, heeft deelgenomen aan kunstenaarsinitiatieven en - uitwisselingen en is betrokken geweest bij nationale en internationale kunstprojecten. In haar expositie voor Zie de Vensters 2.0 exposeert zij werk dat is gemaakt uit stroken Wenzhou rijstpapier die zij heeft bewerkt met verdunde acryl in de kleur blauw, waarmee stromen water worden verbeeld. Zij heeft glasdruppels vervaardigd die ze over de stroken heeft gestrooid om de plaatsing deels aan het toeval over te laten. In de glazen druppels is de reflectie van de omgeving te zien.

Volgende kunstenaars

De volgende kunstenaars exposeren in het seizoen 2021/2022:

- september/oktober 2021: Ria Geerdink
- november/december 2021: Gonda Steffens
- januari/februari 2022: José Verstappen
- maart/april 2022: Anita Boerrigter
- mei/juni 2022: Pier van Dijk

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.