Datum za 25 jun. Locatie Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551 HP Hengelo

Zomerconcert Animato

Zaterdagmiddag 25 april 2022 treedt Accordeonvereniging Animato op in de bibliotheek van Hengelo. Het optreden is van 13.30 tot 15.30 uur en de toegang is gratis.

Afwisselend programma

Nu het weer kan, laat Animato zich weer horen en zien in het centrum van Hengelo. Twee van de vier orkesten brengen een afwisselend en makkelijk in het gehoor liggend programma. Met populaire songs van Abba, Bill Haley en the Blues Brothers nemen ze u mee terug in de tijd. Ook staan enkele tango’s op het programma.

Voor het eerst zal Animato het onlangs gecomponeerde Pompeya ten gehore brengen. Eind maart was de componist van het nummer, de Argentijn Julían Peralta, in Nederland en verzorgde bij Animato een bijzondere workshop, waar hij de spelers leerde het karakteristieke gevoel van de tango in de muziek te leggen. De solo wordt in de bibliotheek gespeeld op bandoneon, wat dat gevoel extra versterkt.

De orkesten die optreden zijn het Tussenorkest, onder leiding van Ellen Zijm en het Groot Orkest, onder leiding van René te Bogt.

Accordeonvereniging Animato

Animato is een bloeiende accordeonvereniging met 35 leden, verdeeld over vier orkesten. De orkesten hebben een oplopend speelniveau. Het Projectorkest is hierbij van wisselende samenstelling en wordt per concert of concours opnieuw samengesteld uit leden van het Groot Orkest, en eventuele externe belangstellenden.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.