Datum wo 29 nov. Locatie Filmhuis Hengelo
Beursstraat 44
7557 HV Hengelo

Openingstijden:

Woensdag 29 november 20.15 uur
Donderdag 30 november 20.15 uur
Vrijdag 1 december 15.00 uur

Filmhuis film: Zomervacht

Sinds hun gezin uit elkaar viel, wonen de 13-jarige Brian en zijn vader op een terreintje met loodsen, caravans en waakhonden. Als ze voor het eerst in maanden Brians verstandelijk en fysiek gehandicapte broer Lucien bezoeken, vraagt de directeur van de instelling of Lucien vanwege een grote renovatie tijdelijk thuis opgevangen kan worden. Pa ziet dat niet echt zitten. Totdat het woord ‘vergoeding’ valt. Die zomer krijgt Brian de verantwoordelijkheid voor zijn broer. Maar hoe praat je met een broer die niet spreekt? Hoe zorg je voor iemand als je niet weet wat hij nodig heeft? Toch ontstaat er een intieme band tussen de broers die hun leven zal veranderen. Zomervacht is gebaseerd is op de roman van auteur Jaap Robben.

Zomervacht is de slotfilm van het Nederlandse Film Festival. Diverse Gouden Kalf Nominaties, voor o.a. Beste Bijrol voor Valentijn Dhaenens en Isabelle Kafando.


Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

€ 10,25 voor niet-leden, € 8,25 voor leden. Een drankje na afloop in de "Greenroom" is bij de prijs inbegrepen.

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.