Blog

10x de leukste uitjes met kinderen

Zoek jij nog inspiratie voor een uitje met kinderen in Hengelo? Lees dan verder, want wij hebben 10 tips voor je!

Terug naar overzicht

1. Bengeltjes Speeldorp

In de 100 jaar oude hallen van de vroegere machinefabriek Dikkers, ligt Bengeltjes Speeldorp. De grootste indoor-speeltuin van Nederland. In Bengeltjes Speeldorp zijn verschillende apenkooien en speelplekken met glijbanen, ballenbakken, slingertouwen, een trampolineveld en nog veel meer leuke en spannende dingen. Dit alles omringt door gezellige hoekjes en terrassen, voor een dag plezier. Er is een apart gedeelte voor de allerkleinsten.

2.Attractiepark De Waarbeek

Met 30 attracties en speeltoestellen is er voor ieder wat wils bij Attractiepark De Waarbeek. Nostalgische attracties zoals de Rupsbaan, de Hully Gully en Swingmill en hippe attracties zoals de Tea Cups en Twister. Tevens kun je een ritje maken (of meerdere) in de oudste, nog werkende, stalen achtbaan van de Benelux, de Rodelbaan. Deze achtbaan werd in 1930 gebouwd door de eigenaren van het park en is nog steeds in gebruik, een unieke rit!

3. Jump XL

Een vol uur lekker vrij trampolinespringen en tricks oefenen op geschakelde trampoline velden. Bij Jump XL laat je je vetste tricks zien of kom voor een partijtje ultimate dodgeball met je vrienden! In dit trampolinepark zijn ook veel vette extra’s: twee lange tumbling lanes, pillow pit, een foampit, een Ninja Course en een walk wall trampoline!

4. Zwemmen

Ga in de zomermaanden naar het Tuindorpbad! In het prachtige Tuindorp vind je het oudste natuurzwembad van Nederland. Een super gezellig kindvriendelijk en sfeervol familiebad met een zandstrand.

5. Oyfo Techniekmuseum

In Oyfo Techniekmuseum wordt iedereen van je gezin enthousiast over techniek! Bekijk de prachtige collectie, zet machines zelf in beweging, bedien de interactieve wereldbol en speel games! Of ga zelf aan de slag met een technisch werkstukje.

6. Beleefbos Hengelo

Even lekker uitrazen kan in het Beleefbos. Ga op ontdekkingstocht in wilgenhutjes. Ren over de klimheuvels. Spring over de paden. Of ontdek de kruiptunnels. En ook een bezoekje aan de Heemtuin mag niet ontbreken.

7. Filmpje pakken

Lekker met het hele gezin naar de film? Movie Unlimited Hengelo heeft de nieuwste films voor jullie. In de vakantieperiode draaien ze ook vaak ’s ochtends of ’s middags.

8. Kinderboerderij 't Weusthag

Welk kind is er nou niet gek op dieren? Neem eens een kijkje op kinderboerderij ’t Weusthag. Een bezoek aan de kinderboerderij is leuk voor jong en oud. In de stal, op het erf en in de weilanden zie je allerlei dieren. En de toegang is gratis! Je vindt Kinderboerderij ’t Weusthag aan de Van Alphenstraat 25-27.

9. Watertorenpark

Ben jij al eens in het Watertorenpark geweest? In de wijk Berflo Es, tegenover het FBK Stadion, ligt dit prachtige park met natuurlijke speeltoestellen waar kinderen zich heerlijk kunnen uitleven. Met klimtoestellen van hout, een mooie kabelbaan en boomstammen met muziek een ideale plek om te spelen. Je vind het park aan de Watertorenlaan 65.

10. Spoorfietsen

Zin om wat actiefs te doen? In de zomermaanden kun je over een echte treinrails spoorfietsen. Vroeger reden hier stoomtreinen en goederentreinen, maar nu fiets je er zelf over heen. Het ene moment fiets je nog in de stad en even later tussen de weilanden of meer dan 8 meter boven het water van het Twentekanaal. Een unieke manier om Twente te beleven!

Nog veel meer te doen, zien en beleven!

Dat is natuurlijk lang niet alles. Wil jij een overzicht van alle activiteiten & evenementen? Bekijk dan onze evenementenagenda. Voor een overzicht van alles wat er te zien en te doen is in Hengelo kijk je hierrr.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.