10x uittips voor dit weekend in Hengelo

Dit weekend staat Hengelo bol van de mooie evenementen en activiteiten! Ontdek hieronder de leukste uittips en zoek je meer? Check dan de agenda!

Terug naar overzicht

Vrijdag 2 september

Nacht van de Korte Film

Nacht van de Korte Film (NvdKF) is hét podium waar studenten en jonge creatieve professionals uit Twente en omgeving hun korte films kunnen laten zien aan een groter publiek. Op vrijdag 2 september 2022 vindt de 5e editie van Nacht van de Korte film plaats in Hengelo! Tussen 20:00 en 01:00 uur vormt het Oogst terrein aan de Laan Hart van Zuid het doek voor korte films gemaakt door talentvolle filmmakers. Films, popcorn, lekker drankje, wat wil je nog meer!

Roller Skate Night

Op het Burg. Jansenplein vindt vrijdag 2 september een nieuw evenement plaats: Roller Skate Night. Vanaf 18 uur kun je de hele avond lekker skaten op muziek. Dus zoek die rolschaatsen of skates op en kom ook!

Nighskate Twente

Voor de sportievelingen onder ons kan er vrijdagavond weer heerlijk geskatet worden. Om 20 uur start de Nightskate op het Stationsplein voor een gezellige tocht rondom Hengelo.

Zaterdag 3 september

Buitenfilm The Singing Club

Film kijken onder de sterren. Dat doe je zaterdagavond 3 september op het Schouwburgplein. Dan vertoont Filmhuis Hengelo de feelgood-film The Singing Club. Dit is een komisch drama over vriendschap, familie en de kracht van muziek. De film begint om 20.30 uur, maar vanaf 20 uur worden de trailers van het nieuwe seizoen vertoond, dus kom op tijd om een plekje te bemachtigen.

Zaterdag 3 & zondag 4 september

Kids@thepark

Hét event voor het hele gezin, dat is Kids@thepark. Een heel weekend lang feest voor het hele gezin met veel spelletjes, optredens van o.a. Fource, Remix en Mylene & Rosanne, workshops, attracties, theaterhoek en nog heel veel meer. Plof tussendoor op het terras en geniet van een hapje en drankje om daarna lekker langs de kraampjes te slenteren.

Open weekend Glas-in-loodmuseum

We horen je nu denken 'Glas-in-loodmuseum'? Jazeker, in Hengelo hebben we een heus glas-in-loodmuseum! En dit weekend is er een open dag waarbij je ongeveer 80 prachtige ramen uit de periode 1830-1970 kunt bewonderen. Bezoekje waard hoor!

Zondag 4 september

Stadswandeling

Heb je altijd al meer willen weten over de binnenstad van Hengelo? Loop dan zondag 4 september mee door het oude centrum van Hengelo in een boeiende, gezellige en gevarieerde stadswandeling. Ontdek waarom Hengelo is zoals het is en ervaar hoe bijzonder de stad is. De stadswandeling start bij het Lambooijhuis en leidt je langs meerdere bekende en minder bekende historische punten in het oude centrum van Hengelo. De stadswandeling duurt ongeveer 2 uur en start om 14 uur. De kosten zijn 5 euro per persoon. Wel even aanmelden via stadswandeling@museumhengelo.nl.

Wijkfeest Hengelose Es

Het wordt weer een groot feest tijdens het Wijkfeest van de Hengelose Es. Kleedjesmarkt, rommelmarkt, eten en drinken, kinderattracties, muziek en meer! Er is genoeg te doen voor iedereen deze dag.

Open zondag watermolen Oele

De Oeler Watermolen is zondag 4 september open voor het publiek. Neem een kijkje in de eeuwenoude watermolen en ontdek hoe het er hier vroeger aan toe ging.

Cultuurpodium Houtmaat

Genieten van muziek doe je zondag 4 september bij Cultuurpodium Houtmaat. Op het podium staan dit keer Urban Crossings en ONCE Again. Vanaf 14 uur kun je een plekje zoeken om gratis te genieten van de optredens.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.