Blog

11 tips voor to-go tijdens ommetje binnenstad Hengelo

Combineer je ommetje door de binnenstad van Hengelo eens met iets lekkers to-go. Bij veel van onze lokale helden kan je terecht voor snacks to-go, drankjes of ander lekkers. Ideaal voor onderweg! En handig: wij hebben een route voor je gemaakt zodat je langs alle ondernemers komt.

Terug naar overzicht

Ommetje

Loop tijdens je ommetje door de binnenstad eens langs de ondernemers waar je heerlijke to-go kan halen. Snacks, drankjes of ander lekkers, er is keuze genoeg. Wij hebben een route voor je gemaakt zodat langs alle 11 ondernemers komt. De route vind je hier.

To-go voor onderweg

1. Bistro Kees

Bij Bistro Kees kan je terecht voor to-go. Op zaterdag tussen 11 en 16 uur haal je hier een broodje hete kip of curryworst, flamkuchen of het broodje van de dag. Een echte culinaire belevenis!

Bistro Kees | Molenstraat 8

2. Knetter

Knetter heeft op woensdag en zaterdag hun tafelkraam buiten staan met heerlijke sapjes, koffie, thee en choco to-go. Wil je daar iets lekkers bij? Dan kan je kiezen uit heel veel lekkers. Speciaal voor jou gebakken 😊.

Knetter | Molenstraat 9

3. The Green Room

Tijdens je ommetje binnenstad moet je zeker The Green Room niet vergeten. Hier haal je koffie, espresso of latte machiatto-to-go. Vergeet vooral niet om ook een lekker bakje chocolaatjes mee te nemen.

The Green Room | Schouwburgplein

4. Paviljoen de Ontmoeting

Breid je ommetje binnenstad uit met een rondje door het Prins Bernhardplantsoen. Rust even uit op een bankje en geniet van de vogels die vrolijk fluiten vanuit de monumentale bomen. Bij Paviljoen de Ontmoeting, midden in het plantsoen, kan je terecht voor een heerlijke tomatensoep, broodje kroket, appelgebakje of een lekker drankje drankje. Allemaal to-go. Het Paviljoen is alleen geopend met mooi weer in de weekenden van 11 uur tot 16 uur.

Paviljoen de Ontmoeting | Prins Bernhardplantsoen

5. Meesterlijke Koffie & Thee

Voor het ultieme koffiemomentje moet je bij Meesterlijk Koffie en Thee zijn. Barista Bas Meester maakt in zijn gezellige zaak aan de Drienerstraat de lekkerste koffie van Overijssel (ook volgens de jaarlijkse AD-test). Uitproberen? Dat kan van woensdag t/m zaterdag van 9 tot 17.30 uur. Enne je kan er ook terecht voor een lekker kopje thee.

Meesterlijke Koffie & Thee | Drienerstraat 25

6. Banketbakkerij Gustaf

Loop langs Gustaf voor een heerlijke koffie-to-go, mét een lekker koekje in de vorm van de stadhuistoren van Hengelo. Jammie! Enne neem dan ook een spaarkaart mee: bij elke koffie-to-go krijg je een sticker. Is je kaart vol, dan krijg je de volgende koffie gratis!

Gustaf | Wemenstraat 61

7. Kaldi Hengelo

Waar je ook terecht kan voor to-go is bij Kaldi. Wat dacht je van een lekker Chai Latte. Of een thee-to-go. Of koffie. Of warme chocolademelk. Allemaal mogelijk bij Kaldi aan de Wemenstraat. Elke dinsdag t/m zaterdag tussen 9.30 en 17 uur kan je hier terecht voor een lekker bakkie voor onderweg.

Kaldi | Wemenstraat 12

8. Røllesmølle

Voor het fika-momentje onder het genot van een heerlijke kop koffie ben je bij deze speciaalzaak aan het juiste adres: Røllesmølle. Jammer genoeg kunnen we nog niet plaatsnemen in het gezellige en vernieuwde Lunsjkafé, maar je kan wel genieten van een lekkere koffie of thee-to-go. En heb je zin in meer? Dan bestel je er een broodje bij! Dinsdag t/m zaterdag tussen 9 en 17 uur kan je bij Røllesmølle terecht voor afhalen.

Røllesmølle | Thiemsbrug 2

9. Stravinsky

Zin in een frietje, bagel zalm, cheesecake of pokébox? Dan ben je bij Stravinsky aan het juiste adres. Combineer met een gezonde smoothie of een ijskoffie op warmere dagen. Op woensdag en zaterdag staan ze buiten voor je klaar, op andere dagen kan je het binnen komen afhalen.

Stravinsky | Burgemeester Jansenplein 20

10. De Twee Wezen

Stop even bij het to-go loket van De Twee Wezen. Daar maken ze voor jou heerlijke cronuts (vraag je je af wat dat is? Het is een mix tussen een croissant en een donut, klinkt goed vind je niet?) of een puntzak friet. Altijd lekker. Je kan er ook terecht voor een koffie of cappuccino. Het to-go loket is elke dag van 10.00 uur tot 21.30 uur geopend.

De Twee Wezen | Burgemeester Jansenplein 23-25

11. Brasserie ’t Markzicht

Aan de Markt vind je Brasserie t’ Markzicht. Op donderdag t/m zondag tussen 11 en 15 uur haal je hier een lekkere wafel, ijsjes, een koffietje of warme choco. Net waar je op dat moment zin hebt!

Brasserie ’t Markzicht | Markt

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.