9 tips voor uitjes tijdens de vakantie

Het is zomervakantie! Tijd voor ontspanning en leuke uitstapjes samen met de kids. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet.

Terug naar overzicht

Kidswarenmarkt

Struin samen met je kinderen over de kidswarenmarkt op het marktplein. Op woensdag 14 juli en woensdag 18 augustus is er tijdens de reguliere warenmarkt een kidswarenmarkt. Van 9 tot 15 uur kun je lekker snuffelen tussen al de mooie spullen.

Kinderrommelmarkt Kasbah

Nog meer snuffelen op de rommelmarkt? Dan is de kinderrommelmarkt in de Kasbah op donderdag 15 of 22 juli ook een aanrader. De kinderrommelmarkt wordt gehouden van 13.30 tot 16.30 uur.

Zomer Zandspeeltuin

Nog zo’n leuke activiteit: breng een bezoekje aan de Zomer Zandspeeltuin op het Molenplein. Zandtaartjes bakken, fruit afwegen, tunnels graven en van de glijbaan glijden. Deze zomer kunnen kinderen heerlijk spelen in de Zomer Zandspeeltuin in Hengelo! Niet alleen voor kinderen is dit een feest, maar ook voor de ouders/begeleiders! De speeltuin is namelijk omringd door de gezellige terrassen van Bistro Kees en Knetter. Een totaal plaatje van vermaak voor jong én oud.

Bezoek Oyfo Techniekmuseum

Zondag 18 juli opent Oyfo eindelijk haar deuren weer! Op de prachtige nieuwe locatie kan je weer op ontdekkingstocht door het interactieve museum. Na je bezoek plof je neer bij het naastgelegen Lust voor een lunch, gezellige kids tea of een heerlijke freak shake.

Naar buiten

Naar buiten is altijd een goed idee! Ga naar het beleefbos, beklim de Uitkijktoren, breng een bezoek aan de kinderboerderij of ga samen wandelen.

Kinderkaart Zuid Twente

Ben je steeds op zoek naar leuke uitstapjes met de kinderen? Haal dan bij ons de kinderkaart Zuid Twente op! Op deze kaart vind je allemaal leuke tips voor uitjes met kinderen. Niet alleen in Hengelo, maar ook tips voor Haaksbergen en Hof van Twente.

Knetter

Een bezoekje aan Knetter is altijd een goed idee! Naast allerlei leuks voor groot en klein, vind je hier een zoet café. Voor de kids is er bijvoorbeeld een kinderccino, kinderthee of een choco meermin met een cupcake. Klinkt goed, vind je niet!

Bezoek Movie Unlimited Hengelo

Een bezoekje aan de bios is altijd een goed idee! Ga bijvoorbeeld naar De Nog Grotere Slijmfilm, Pieter Konijn op de vlucht, De Croods2 of K3: Dans van de farao. Gegarandeerd een geslaagd uitje!

Spoorfietsen

Echt iets unieks doen in de vakantie? Ga dan spoorfietsen! Rijd langs overwegen, bruggen, een sluis en proef de sfeer van vroeger. Het ene moment rijdt je nog in de stad langs de Kuipersdijk om het andere moment al een brug te passeren over een weg waar je vervolgens ruim 8 meter boven het water van het Twentekanaal fietst. Om het compleet te maken kan je een arrangement boeken met een lunch of diner erbij.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.