Blog

Coming Out Day

Woensdag 11 oktober is het Coming Out Dag. Op deze dag staan we wereldwijd stil bij het uit-de-kast-komen van LHBT+-ers en queer-personen. Dit is nog lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Deze dagen zijn er ook verschillende activiteiten.

Terug naar overzicht

Activiteiten Coming Out Dag

Foto-expositie 'Queer'
QUEER! laat de prachtige portretten en indringende interviews zien van onder andere Hung, Charlie, Arian en Burchak. Want hoe is het om in de huidige maatschappij uit de kast te komen? Hoe is het om erachter te komen dat je lesbisch, homo, biseksueel, trans, intersekse of queer bent? Wat maakte je mee en dacht je wel eens: 'ik zie het niet meer zitten?' De expositie is t/m 14 oktober elke werkdag te bekijken van 12 tot 14 uur in het MFA 't Berflo, Berfloplein 1.

Thema- avond 'Je mag zijn wie je bent'
Dinsdagavond 10 oktober vertelt Daphne Waanders, ervaringsdeskundig transpersoon, haar levensverhaal en wisselt hierover van gedachten met het publiek. De avond is van 19 tot 21 uur in de 'Harmonicabus' op Broedplaats Oogst. De toegang is gratis.

Opening expositie 'Legale Liefde'
23 Nederlandse getrouwde stellen van gelijk geslacht zijn gefotografeerd en delen hun ervaringen over het samenzijn in interviews. Ze kijken terug op 20 jaar homohuwelijk maar blikken ook vooruit: Wat is er nog nodig om verder te emanciperen? Via de QR-codes op de interviews kom je terecht bij een verdiepende video waarin de stellen hun verhalen vertellen. Deze expositie is op twee locaties te bekijken: een deel bij de Bibliotheek Hengelo Stad én een deel bij het Stadhuis (in het vergadergebouw tegenover de ingang). Wethouder Jacqueline Freriksen opent de expositie woensdag 11 oktober om 15 uur in de Bibliotheek.

Thema avond Queer
Leerkracht en artiest Burcak, Hengeloër en van Turkse komaf, vertelt woensdagavond 11 oktober over zijn coming out. Tijdens deze avond wordt veel besproken. Er zijn 30 plaatsen beschikbaar dus aanmelden is nodig. Dit kan via skillz@wijkracht.nl. De avond is van 19 tot 21 uur bij STOET in Bibliotheek Hengelo.

Vlaggenparade en expo 'Hoe vrij ben jij'
Naast de foto-expositie 'Legale Liefde' is in de bibliotheek ook de Vlaggenparade en Expo ‘Hoe vrij ben jij?’ te zien. De Vlaggenparade is een expositie van 10 Pridevlaggen die in 2022 werd ontwikkeld door het Nederlands Openluchtmuseum (NOM), samen met COC en Pride. Deze expo is overgenomen door de bibliotheek en belicht niet alleen de betekenis van de symbolen op de vlaggen, maar geeft ook weer hoe vrijheid wordt ervaren binnen de lhbtqi+ gemeenschappen en hoe het eigenlijk zit met gender, genderexpressie en genderidentiteit. Online is een bundeling van verdiepende interviews, verhalen en artikelen te bekijken. De expo is te zien tot 31 oktober.

Straatverlichting in regenboogkleuren
De stad kleurt op dinsdagavond 10 en woensdagavond 11 oktober in regenboogkleuren. Inclusief de verlichting van de stadhuistoren.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.