Herfst in Hengelo

Herfst. Het seizoen van lekker wandelen en genieten van de mooie herfstkleuren, warme dekentjes op de bank en vaak veel regen. Wij hebben allerlei activiteiten en tips voor je verzameld om de herfst door te komen. Ook als het regent!

Terug naar overzicht

Wandelen

Wandelen tijdens de herfst is een feestje. De bomen verkleuren, de bladeren vallen en het paddenstoelen spotten kan weer beginnen! Dus, hup naar buiten! Laarzen aan, sjaal om en gaan. Loop één van de mooie wandelroutes rondom Hengelo of doe een rondje Lonnekermeer of Kristalbad.

Even opwarmen

Niks lekkerder om na een flinke wandeling (of plensbui) lekker op te warmen met koffie of thee en natuurlijk iets lekkers. Plof bij De Twee Wezen of Restaurant Bij Boenders heerlijk bij de open haard neer. Of neem iets lekkers van RolleSmolle, Meesterlijke Koffie en Thee of Kaldi en duik thuis op de bank met een dekentje. Zoek je nog wat inspiratie voor leuke koffieplekjes? Lees dan ons blog met tips.

Bokbier

Bij herfst denk je ook al snel aan (bok) bier. Bij Specialbiercafé Het Uurwerk, ’t Pleintje of de Twentse Bierbrouwerij plof je neer voor de lekkerste (bok)bieren. Doe eens gek en boek een high beer, leuk om een keer te doen.

Bezoek een museum

Een regenachtige dag is bij uitstek geschikt voor een bezoek aan een museum. Lekker slenteren door Museum Hengelo en ondertussen meer te weten komen over de geschiedenis van Hengelo. En als je tijd hebt kijk dan ook eens of je de Stadhuistoren kan beklimmen. Aanrader hoor! Of ga samen met je kinderen op ontdekkingstocht door het interactieve Oyfo Techniekmuseum. Kom alles te weten over stoommachines en smartphones, robots en kunst, energiebronnen en onze planeet. Ga op onderzoek uit en verken Oyfo als een ware uitvinder. Niet alleen door te kijken, maar vooral door te doen!

Naar de bios

Alleen al voor de popcorn zou je naar de film gaan, toch? De filmagenda van Movie Unlimited Hengelo is gevuld met een heleboel leuke films. Van romantische komedies en familiefilms tot de nieuwe James Bond. Het ideale uitje tijdens een regenachtige middag of avond. Bekijk de filmagenda op de website van de bioscoop.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.