Nieuws

Hengelo krijgt (weer) muzikaal podium

In de zomermaanden juli en augustus zal het nieuwe evenementenplein negen weken lang letterlijk en figuurlijk het podium zijn voor een ijzersterk muzikaal programma. Tenminste, als het aan de initiatiefnemer Metropool ligt. Metropool, organisator van de Nacht van Hengelo, heeft plannen om de gehele zomerperiode een vast podium in het centrum te plaatsen. “Toen voor ons duidelijk werd dat de Nacht van Hengelo dit jaar wederom niet door kon gaan, zijn we aan de slag gegaan met een alternatief”, aldus Guido de Jongh, manager programma & marketing van poppodium Metropool | Poppodia van Twente.

Terug naar overzicht

Enthousiaste reacties

Na overleg met Hengelo Promotie, gemeente Hengelo en Stichting Centrummanagement bleek er voldoende enthousiasme en draagvlag te zijn om dit plan verder uit te werken. En nu het lijkt dat er een lichtpuntje aan het einde van de tunnel is, wil Metropool en de gezamenlijke partners vaart zetten achter de plannen. “Nu er wat meer perspectief komt, ziet het er naar uit dat we een drukke nazomer krijgen. Veel organisatoren hebben hun evenement al naar september verplaatst. Wij willen echter een hele zomer lang, op een veilige manier optimaal vermaak in de binnenstad bieden”, aldus de Jongh.

Anderhalve meter

Hierbij wordt voorlopig nog steeds de anderhalve meter afstandsregel als basis genomen. Te denken valt dan aan een groot terras op het evenementenplein waar mensen veilig en op afstand van het programma kunnen genieten. Miriam Groothuis, evenementen coördinator Hengelo Promotie: “ Wij zijn samen met de SCH super enthousiast over dit plan en zijn nauw betrokken om dit van de grond te krijgen; qua organisatie en financieel. En op een veilige manier”.

Gezamenlijk en gedeeld podium

De bedoeling is dat vanaf juli iedere donderdag, gedurende negen weken, er een mooi popprogramma staat met upcoming talent. Natuurlijk is er de intentie dat er ook enkele gevestigde acts gestrikt worden. Daarnaast stelt Metropool het podium en techniek graag beschikbaar voor andere initiatieven op de vrijdag en zaterdag. Zo kunnen organisatoren die vanwege Covid-19 hun evenement dit jaar wederom hebben moeten annuleren gebruik maken van het podium. Maar ook andere initiatieven zoals muziek, dans en theater kunnen zich melden. Dit alles met het doel om Hengelo en de regio een welverdiende zomer met veel cultureel vermaak te bieden. Hengelo Promotie coördineert deze programmering, dus heb je als organisator interesse, hou dan de facebookpagina van uitinhengelo.nl in de gaten.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.