Nieuws

Hoera! Hengelo krijgt weer een schaatsbaan

Na twee jaar afwezigheid zal de schaatsbaan weer terugkeren in de binnenstad van Hengelo. Dit keer van 2 december tot en met 8 januari op het Burgemeester Jansenplein. Hengelo Promotie en Stichting Centrum Management zijn verantwoordelijk voor de organisatie. De coördinatie en het horecagedeelte is in handen van Stravinsky eten, drinken & slapen.

Terug naar overzicht

“We zijn blij dat we dit samen met de inzet en financiële steun van onze stadspartners voor elkaar hebben gekregen. Juist in deze tijden van onzekerheid willen we onze bewoners en bezoekers gezelligheid, plezier en vermaak brengen”, aldus Monique Delsing-Otto van Hengelo Promotie. Met de beslissing om de schaatsbaan te organiseren is de organisatie niet over één nacht ijs gegaan. Gooide corona vorig jaar roet in het eten, dit jaar is het de energiecrisis waardoor er een zorgvuldige afweging gemaakt moest worden. Uiteindelijk gaven het economische en sociale belang van de schaatsbaan de doorslag. Ook het feit dat de noodzakelijke stroom geleverd kan worden tegen gunstige contracttarieven woog zwaar mee in de beslissing. Hierdoor zijn er geen aggregaten nodig om het ijs op temperatuur te houden.

Publiekstrekker

De schaatsbaan is niet zomaar een activiteit, het is ook van economisch belang voor de binnenstadsondernemers. Het trekt extra bezoekers naar de binnenstad die ook elders wat besteden, het brengt sfeer in de binnenstad tijdens de donkere dagen en het biedt bedrijven een plek voor eindejaarsactiviteiten waaronder curling. De schaatsbaan vormt een essentieel onderdeel van de kerstmarkt die in het weekend van 17 en 18 december georganiseerd wordt. Ook het sociale aspect van de schaatsbaan is minstens zo belangrijk. Basisscholen kunnen deelnemen aan het schoolschaatsen, het biedt kinderen tijdens de kerstvakantie een mogelijkheid om er op uit te gaan en te bewegen in een periode waarin andere sportactiviteiten stilliggen tijdens de herfstvakantie. En het biedt een plek aan vrijwilligers die juist tijdens de feestdagen op zoek zijn naar sociale contacten. Bovendien hoort een schaatsbaan bij het profiel van Hengelo. Als stad met een dorps karakter kan een ijsbaan natuurlijk niet ontbreken.

Horeca en activiteiten

De coördinatie zoals het beheer van de schaatsbaan en de uitgifte van de schaatsen is in handen van Stravinsky. Zij zorgen voor een sfeervol horecaplein voor de schaatsbaan. Zo worden er twee sfeervolle kerstchalets geplaatst waar je terecht kunt voor een warme chocolademelk, koffie/thee, een glühwein en een warme snack. Ook bedrijven en grotere groepen kunnen hier terecht voor een eindejaarsborrel of een ludiek curlingtoernooi. Naast het reguliere schaatsen zullen er verschillende activiteiten worden georganiseerd. Meer informatie hierover vind je binnenkort op deze website.

Word vriend van de schaatsbaan

De schaatsbaan kan niet bestaan zonder sponsoren en vrijwilligers. Er zijn diverse mogelijkheden om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen bij diverse doelgroepen. En wij jij als vrijwilliger jouw steentje bijdragen? Meld je dan aan via info@hengelopromotie.nl.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.