Blog

Kerstvakantie in Hengelo met kinderen

Dagje op stap met de kinderen in de kerstvakantie? In Hengelo zijn er verschillende leuke activiteiten en uitjes voor kinderen.

Terug naar overzicht

Tijd voor...

Films

Bij het Filmhuis Hengelo draait in de kerstvakantie weer een mooie familiefilm. Dit keer Coppelia. De prille liefde tussen Zwaantje en Frans wordt bedreigd door de beeldschone Coppelia. Zij is de schepping van dr. Coppelius, een cosmetisch arts, die de dorpsbewoners verleidt met het idee van perfecte schoonheid.

De film is te zien op woensdag 28 december, vrijdag 30 december en woensdag 4 januari om 14 uur.

Rondjes draaien op de schaatsbaan

De hele kerstvakantie kunnen de kids nog lekker rondjes draaien op de schaatsbaan op het Burgemeester Jansenplein. Elke dag vanaf 12 uur kun je terecht op de schaatsbaan (bekijk wel even de openingstijden voor de uitzonderingen). Uitgeschaatst? Warm dan op met een beker warme chocolademelk en een toef slagroom!

Hier lees je alles over de schaatsbaan.

Binnenpretjes

Ook bij minder weer is er genoeg te beleven in Hengelo. Van een autoroute tot een museum bezoeken of een middagje naar de bioscoop. Of lekker wandelen in de regen. Keuze genoeg!

Ontdek hier alle binnenpretjes.

Maak 't & Tinkeren

Bij Oyfo kun je meedoen met verschillende leuke activiteiten en roetsjen van de glijbaan! Tijdens Maak 't bij Oyfo ga je zelf aan de slag. Maak bijvoorbeeld een tollende tol of bewegende robot. En tijdens de tinkerworkshop doe en denk je tegelijk! Experimenteer met materialen, creëer en test. Kijk hier welke activiteit wanneer is.

Erop uitje

Bij de Schouwburg zijn in de vakantie verschillende leuke kindervoorstellingen te zien. Bijvoorbeeld Assepoester, Nijntje de Musical of de voorstelling Het Kado.

Kijk eens in de agenda welke voorstellingen er allemaal zijn.

(s)Trippenkaart

Tip: wil je meerdere uitstapjes doen deze kerstvakantie (en komend jaar) dan is de Kids (s)Trippenkaart een idee. Op deze strippenkaart vind je twee keer toegang tot 4 kinderuitjes voor € 59,95:

  • Attractiepark de Waarbeek (weer open vanaf april 2023)
  • LasterGame Hengelo
  • Jump XL
  • Schaatsbaan (tot 8 januari 2023)

De strippenkaart is te koop bij Hengelo Promotie of via de webshop.

Lekker!

Hapje eten

In Hengelo zijn er veel leuke plekjes waar je terecht kan met kinderen voor een lunch, drankje of diner. Een leuk uitje in de kerstvakantie. Ontdek hier alle plekjes.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.