Blog

Kidsproof Hengelo

De binnenstad van Hengelo heeft veel in huis voor een gezellige dag met het hele gezin. Er is genoeg te beleven voor kinderen en ouders.

Terug naar overzicht
Spellenwinkel De Dondersteen Hengelo

Een ding is zeker. Zodra je de drempel over bent van spellenspeciaalzaak De Dondersteen aan de Wemenstraat, ben je verkocht. Eigenaar Sebastiaan kan je gepassioneerd vertellen over alle mogelijke bordspellen. Maar dat niet alleen: je mag ze aan een van de speeltafels zelf uitproberen.

Als iedereen is uitgespeeld is het tijd voor een break bij Intenzo. Het Italiaanse restaurant aan de Enschedesestraat heeft een ijsbar met het beroemde ijs van Van der Poel (ook uit Hengelo). Neem een hoorntje met cookie-caramel, strawberry-cheesecake of een van de tientallen andere smaken. Geniet ervan op een bankje in de kerktuin voor de Lambertusbasiliek. Maar je kunt natuurlijk ook een grote ijscoupe bestellen op het terras.

Knetter Hengelo

Op pad

Een bezoek aan Toff Kidswear mag niet ontbreken. De kinderkledingwinkel aan de De Wetstraat heeft op 300m2 collecties van alle bekende (en minder bekende) kindermerken. Ook fijn: er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Dus alle aankopen kunnen rechtstreeks de auto in. Relaxed lunchen of avondeten? Dan zit je goed bij Grand Café De Twee Wezen aan het Burgemeester Jansenplein. Terwijl de kids zich vermaken in de speelhoek of bij de kinderdisco, heb jij even rust. Ga daarna nog even naar Knetter aan de Molenstraat, de vrolijke huiskamer met toffe kadootjes en lekkere dingen.

In het park

Bij lekker weer loop je door naar het Prins Bernhardplantsoen, de groene oase van de binnenstad. Misschien heb je wel geluk en is er een optreden in de muziekkoepel. En dankzij de speeltuin en het grote grasveld hoeft niemand zich te vervelen. Wil je meer spektakel? Kom dan terug als hier Kids@thepark wordt georganiseerd, of het BAM! Festival.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.