Blog

Kinderboekenweek Hengelo 2021

De Kinderboekenweek begint weer! Dit jaar is het thema 'Worden wat je wil' en zoals elk jaar zijn er verschillende leuke activiteiten. Wij hebben ze voor je op een rij gezet.

Terug naar overzicht

Prentenboekdans

Kom op vrijag 8 oktober naar Oyfo Kunsenschool en ga op berenavontuur! We gaan lezen, zwieren en zwaaien, rollen en ontdekken hoe kleine beer van alles leert. In de grote balletzaal ben je welkom om mee te luisteren naar het verhaal en te dansen wat Kleine Beer mee maakt. Ben jij tussen de 2,5 en 6 jaar? Kom dan gezellig mee doen en ga op avontuur met Kleine Beer!

Voorleessessie door Sterrin Smalbrugge

Ecologe Sterrin Smalbrugge komt zaterdag 9 oktokber naar Bibliotheek Hengelo! In een interactief programma neemt ze kinderen van 6 t/m 12 jaar mee naar een wereld waarin ze veel nieuwe dingen ontdekken en leren. Tijdens haar voorleessessie gaat Sterrin in op vragen als: welke soorten reptielen zijn er? Waarom zijn ze zo belangrijk voor de natuur? Zijn alle reptielen giftig? Komen reptielen in alle landen ter wereld voor? Welke reptielen kun je in Nederland vinden? Wat moet je doen als je een reptiel in het wild tegenkomt? En nog veel meer!

Zoek een mooi boek uit

Kinderboekenweek is natuurlijk bij uitstek de gelegenheid om (samen) een mooi kinderboek uit te zoeken. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Boekhandel Broekhuis en ontdek alle mooie kinderboeken.

Word wat je wil dag

Op zaterdag 16 oktober is er een Word wat je wil-dag in de Bibliotheek in het kader van de Kinderboekenweek. Kom langs en doe mee met verschillende leuke activiteiten zoals de kinderboekenruilmarkt, 3D pennen tekenen of neem een kijkje in de dierenambulance.

Kinderboekenweek bij De Dondersteen

Op bezoek komen Floor Bal, Michael Reefs en onze eigen Rick Meijer! Meer informatie volgt binnenkort. Of houdt de Facebookpagina van de Dondersteen in de gaten voor alle info.

  • Zaterdag 9 oktober komt Floor Bal, je weet wel: van 'Het Hele Soepzootje' en 'Dag Drol' langs voor een signeersessie.
Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.