Nieuws

Kleedjesmarkt Koningsdag 2022 Hengelo

Op Koningsdag vind je in de binnenstad van Hengelo de traditionele kleedjesmarkt. Het is heerlijk struinen tussen de vele kinderen die hun spulletjes verkopen. Wil je zelf je spulletjes verkopen op de kleedjesmarkt? Lees dan hieronder verder.

Terug naar overzicht

Kleedjesmarkt

De kleedjesmarkt is een traditioneel en superleuk onderdeel van Koningsdag. De markt is bedoeld voor kinderen tot twaalf jaar. Zij spreiden ’s morgens heel vroeg al hun kleedje uit op de grond en verkopen daar spullen die ze al maandenlang hebben verzameld. Anderen maken muziek of schminken mensen uit het publiek. Zo verdient iedereen een leuk zakcentje. Vanwege de werkzaamheden in de binnenstad is de kleedjesmarkt dit jaar rondom het stadhuis te vinden.

Ook op de kleedjesmarkt staan?

Wil jij ook op de kleedjesmarkt staan? Dat kan! Vanaf 6.00 uur op Koningsdag kun je terecht om je spulletjes te verkopen. Opbouwen en je spulletjes afleveren kan tussen 6.00 en 9.00 uur, de scouting is aanwezig om aanwijzingen te geven voor een plekje. Een plekje reserveren voor de kleedjesmarkt is niet nodig. Ter plekke zal de scouting jou een plek aanwijzen. De kleedjesmarkt is voor kinderen tot 14 jaar en niet bedoeld voor commerciële doeleinden. De maximale verkoopprijs van goederen die op de kleedjesmarkt worden aangeboden is € 10,-. Hierop wordt streng toegezien door de organisatie.

Opbouw kleedjesmarkt

De aanrijroute voor de kleedjesmarkt is via de Enschedesestraat. Parkeren kan op het evenemententerrein voor het stadskantoor. Spullen voor kleedjesmarkt kunnen tot 09.00 uur worden bezorgd en na 17.00 uur weer worden opgehaald. Andere toegangswegen tot de stad zijn op Koningsdag afgesloten dus houd je aan de aanrijroutes.

Programma Koningsdag

Naast de kleedjesmarkt is er natuurlijk nog veel meer te doen op Koningsdag! Oranjekermis, veel sport en cultuur en als knaller het afsluitende concert van de band Enorm.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.