Nieuws

Kleedjesmarkt Koningsdag 2023 Hengelo

Op Koningsdag vind je in de binnenstad van Hengelo de traditionele kleedjesmarkt. Het is heerlijk struinen tussen de vele kinderen die hun spulletjes verkopen. Wil je zelf je spulletjes verkopen op de kleedjesmarkt? Lees dan hieronder verder.

Terug naar overzicht

Kleedjesmarkt

De kleedjesmarkt is een traditioneel en superleuk onderdeel van Koningsdag. De markt is bedoeld voor kinderen tot twaalf jaar. Zij spreiden ’s morgens heel vroeg al hun kleedje uit op de grond en verkopen daar spullen die ze al maandenlang hebben verzameld. Anderen maken muziek of schminken mensen uit het publiek. Zo verdient iedereen een leuk zakcentje.

De kleedjesmarkt is te vinden op het Schouwburgplein en in de Molenstraat en Brinkstraat.

Ook op de kleedjesmarkt staan?

Wil jij ook op de kleedjesmarkt staan? Dat kan! Vanaf 6.00 uur op Koningsdag kun je terecht om je spulletjes te verkopen. Opbouwen en je spulletjes afleveren kan tussen 6.00 en 9.00 uur, de scouting is aanwezig om aanwijzingen te geven voor een plekje. Een plekje reserveren voor de kleedjesmarkt is niet nodig. Ter plekke zal de scouting jou een plek aanwijzen. De kleedjesmarkt is voor kinderen tot 12 jaar en niet bedoeld voor commerciële doeleinden. De maximale verkoopprijs van goederen die op de kleedjesmarkt worden aangeboden is € 10,-. Hierop wordt streng toegezien door de organisatie.

Opbouw kleedjesmarkt

De aanrijroute voor de kleedjesmarkt is via de Beursstraat - B.P. Hofstedestraat of Marskant - Brinkstraat. Spullen voor kleedjesmarkt kunnen tot 09.00 uur worden bezorgd en na 17.00 uur weer worden opgehaald. Andere toegangswegen tot de stad zijn op Koningsdag afgesloten dus houd je aan de aanrijroutes.

Marktkramen

Voor particuliere verkopers zijn er ook marktkramen beschikbaar. Deze marktkramen zijn 3 bij 1 meter groot en hebben een dakje voor beschutting tegen zon of regen. Wil jij tijdens Koningsdag je waren verkopen? Reserveer dan een marktkraam! Dit kan via de website van de Oranjevereniging Hengelo.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.