Nieuws

Kleedjesmarkt Koningsdag 2023 Hengelo

Op Koningsdag vind je in de binnenstad van Hengelo de traditionele kleedjesmarkt. Het is heerlijk struinen tussen de vele kinderen die hun spulletjes verkopen. Wil je zelf je spulletjes verkopen op de kleedjesmarkt? Lees dan hieronder verder.

Terug naar overzicht

Kleedjesmarkt

De kleedjesmarkt is een traditioneel en superleuk onderdeel van Koningsdag. De markt is bedoeld voor kinderen tot twaalf jaar. Zij spreiden ’s morgens heel vroeg al hun kleedje uit op de grond en verkopen daar spullen die ze al maandenlang hebben verzameld. Anderen maken muziek of schminken mensen uit het publiek. Zo verdient iedereen een leuk zakcentje.

Het oer-Hollandse evenement wordt dit jaar gehouden op twee locaties. Het gaat om de Molenstraat en het marktplein bij de Brink, rondom de Brinktoren (voormalige V&D pand) en de Brinkstraat tussen Beekstraat en Marktstraat.

Ook op de kleedjesmarkt staan?

Wil jij ook op de kleedjesmarkt staan? Dat kan! Vanaf 6.00 uur op Koningsdag kun je terecht om je spulletjes te verkopen. Opbouwen en je spulletjes afleveren kan tussen 6.00 en 9.00 uur, de scouting is aanwezig om aanwijzingen te geven voor een plekje. Een plekje reserveren voor de kleedjesmarkt is niet nodig. Ter plekke zal de scouting jou een plek aanwijzen. De kleedjesmarkt is voor kinderen tot 12 jaar en niet bedoeld voor commerciële doeleinden. De maximale verkoopprijs van goederen die op de kleedjesmarkt worden aangeboden is € 12,50. Hierop wordt streng toegezien door de organisatie.

Opbouw kleedjesmarkt

De kleedjesmarkt kent twee aanrijroutes. Voor de Molenstraat loopt de aanrijroute via de Beursstraat, B.P. Hofstedestraat en Schouwburgplein naar de Molenstraat. De auto kan worden geparkeerd achter de Schouwburg. De aanrijroute voor de kleedjesmarkt op het marktplein en Brinkstraat tussen Beekstraat en Marktstraat loopt via de Marskant. Spullen voor kleedjesmarkt kunnen tot 09.00 uur worden bezorgd en na 17.00 uur weer worden opgehaald. Andere toegangswegen tot de stad zijn op Koningsdag afgesloten dus houd je aan de aanrijroutes.

Marktkramen

Voor particuliere verkopers zijn er ook marktkramen beschikbaar. Deze marktkramen zijn 3 bij 1 meter groot en hebben een dakje voor beschutting tegen zon of regen. Wil jij tijdens Koningsdag je waren verkopen? Reserveer dan een marktkraam! Dit kan via de website van de Oranjevereniging Hengelo.

Programma Koningsdag

Naast de kleedjesmarkt is er natuurlijk nog veel meer te doen op Koningsdag! Oranjekermis, een gezellige braderie en veel muziek en dans. Sportievelingen kunnen zich uitleven met het uitgebreide sportaanbod verzorgt door 'Hengelo Helemaal Fit'. Denk aan baseballfive, streetsoccer en sportvereniging HGV die aanwezig is. Ook zijn er verschillende workshops zoals een graffiti workshop.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.