Blog

(Online) activiteiten in Hengelo

Ontdek welke leuke (online) activiteiten je nog kan doen in Hengelo.

Terug naar overzicht

Online tinkerworkshops bij Oyfo

In de kerstvakantie kun je online meedoen aan de Tinkerworkshops van Oyfo. Bij tinkeren ga jij de uitdaging aan en verzin je een oplossing voor de challenge. Tijdens deze challenge maak je je eigen bewegende voertuigen of objecten. Je gaat experimenteren, ontwerpen, maken, spelen en je werkt met verschillende materialen. Wij vertellen je wat je in huis moet halen om mee te kunnen doen aan de challenge. De rest is aan jou!

Voor jong en oud
De online tinkerworkshop is voor kinderen vanaf 7 jaar. Ben je jonger dan 7 en wil je graag mee doen, vraag dan aan een volwassene om jou te helpen. Volwassen? Ook dan kun je meedoen, want tinkeren, knutselen en onderzoeken is voor álle leeftijden leuk!

Praktische informatie
Hoe werkt het: docent Shakti gaat op donderdag 23 december, woensdag 29 december en woensdag 5 januari live op de social media kanalen van Oyfo. Je kan gratis meedoen aan deze activiteit door te zorgen dat je op het juiste tijdstip bent ingeschakeld op ons kanaal. Kijk hier voor data en tijden.

Lekker bewegen

Hengelo Helemaal Stil? en Club Life brengen zolang de lockdown duurt elke maandag om 18.30 uur de sportschool naar je woonkamer met een BRN work-out. Deze ultieme shape work-out is voor de Body u Really Need. Dé workout waarmee je optimaal calorieën verbrandt en je hele lichaam in shape brengt! Cardio, spier verstevigende oefeningen en coretraining in één. Je volgt de work-outs via de Facebookpagina van Hengelo Helemaal Stil?

Thuis aan de slag met Oyfo

Je kunt deze kerstvakantie ook thuis aan de slag met de activiteiten van oyfo! Kies uit 6 verschillende activiteiten. Ga jij aan de slag met de trektol of knutsel jij liever een robot in elkaar?

Wat je allemaal kan maken
De verschillende activiteiten zijn voor kinderen vanaf 5 jaar. Alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan, zit in de tas. Check voordat je begint wel even of er materialen inzitten die je zelf in huis moet hebben. Zo heb je voor sommige pakketjes een soldeerbout nodig. Heb je dat niet zelf, maar wil je het wel graag thuis maken? Vraag dan eens rond in de buurt of in de familie, misschien mag je het wel lenen van iemand. Leg alle materialen bij elkaar, dan weet je zeker dat het helemaal goed gaat komen met het maken van jouw activiteit. Je kunt zelfstandig of met wat hulp van een volwassene aan de slag.

Kijk op de website hoe je een pakketje kan reserveren en bestellen.

Nieuwjaarswandeling

Begin het jaar goed met een heerlijke winterwandeling op zondag 9 januari door Beckum. Je start tussen 10 en 12 uur bij het Wapen van Beckum met een kopje koffie of thee. Begin met de wandeling (5 of 10 km), geniet tijdens de pauze onderweg van een heerlijke kop warme chocolademelk en een apfelstrudel met vanillesaus, doe mee aan de activiteit onderweg en loop weer terug.

Reserveren is verplicht en kan via deze website.

Aan de slag met Make-it@home kits

Heb jij zin om in de kerstvakantie met workshopkits thuis aan de slag te gaan en bijvoorbeeld een elektronische wenskaart te maken of een prefab huis bouwen, inclusief verlichting op zonne-energie? Haal dan bij de Bibliotheek één van de Make-it@home kits bij de balie! OP = OP! De kits kosten € 1,50 per stuk en zijn vanaf 27 december te koop aande balie in Bibliotheek Hengelo Stad.

Online KidsLab 5 januari

Wist je dat je met behulp van het programma Tinkercad zelf een chocolaatje kan ontwerpen? In deze workshop gaan we zelf een 3D chocolaatje maken! In deze KidsLab gaan we samen iets ontwerpen. Hiervoor maken we gebruik van gratis software die je op je eigen computer download. Voor deze workshop is het belangrijk dat je een tweede laptop/computer hebt of een tablet. Je kan dan op de eerste computer/tablet de workshop volgen en op de tweede aan de slag met het softwareprogramma. Je leert hoe het softwareprogramma werkt en hoe je iets ontwerpt. Na afloop heb je nog niet gelijk je eindresultaat. Als je dit door ons wilt laten maken in ons MaakMeeLab dan is dit voor postadressen in Twente gratis (buiten Twente tegen kleine vergoeding). Het bestelformulier kan je downloaden op de pagina van de workshop.

Kijk op de website voor alle info en aanmelden.

Kinderboerderij

Kinderboerderij 't Weusthag is open. Van maandag t/m vrijdag van 10 tot 16 uur en op zondag van 10.30 uur tot 16 uur kan je nog een rondje lopen over het terrein. Hou hierbij wel rekening met het volgende:

  • Maximaal 2 (volwassen) personen
  • 1,5 meter afstand houden
  • Binnenlocaties zijn gesloten m.u.v. toiletten
  • Eenrichtingsverkeer (aparte in - en uitgang)

De kinderboerderij is gesloten van 25 december t/m 1 januari. 2 januari is de boerderij weer geopend van 10.30 tot 16 uur.

Lichtelementen

Wandel 's avonds tijdens je vaste ommetje eens door de binnenstad van Hengelo en bewonder de mooie verlichte elementen. Ontdek de lieve knuffelbeer op het bordes van het stadhuis en de vijf verlichte bomen op verschillende plekken (bij Jan Marc, Purdy's, De Appel en aan het begin van de Drienerstraat gezien vanaf De Wetstraat). Ook vind je bij het stadhuis de Wensboom. Een prachtig versierde boom waar je een wens kan achterlaten voor iemand anders.

Wandelen en fietsen

Wandelen en fietsen kan altijd! Ook leuk om samen met de kinderen te doen. Ontdek de mooiste wandel- en fietsroutes op onze website. Zoals de natuur- en wandelroute Weusthag, een kabelkastjesroute of loop een rondje om het Lonnekermeer of Kristalbad.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.