Blog

Regenboogbank

Zondag 11 oktober is het Coming Out Dag. Op deze dag staan we wereldwijd stil bij het uit-de-kast-komen van LHBT+-ers. Met de Regenboogbank op het Schouwburgplein laat Hengelo zien een regenbooggemeente te zijn. Want iedereen is gelijk: hetero, lesbisch, homo, bi of trans (LHTB).

Terug naar overzicht

Regenboogbank

Even terug in de tijd. In 2017 schreef de gemeente een ontwerpwedstrijd uit. Iedere Hengeloër kon een ontwerp aanleveren voor het bankje dat beplakt moest worden met mozaïekstenen. Er was één voorwaarde: de regenboogkleuren moesten er in voorkomen in de gebruikelijke volgorde. Uit alle inzendingen koos de jury Telma van den Hoven als winnares. In 2017 werd het bankje op het Schouwburgplein geplaatst, nadat tientallen enthousiaste mozaïekers maanden werkten aan het ontwerp. Het Schouwburgplein is een tijdelijke plek. De bedoeling is dat het bankje straks naar de omgeving van het stadhuis verhuist.

Activiteiten Coming Out Dag

Afgelopen jaren werden er rondom de Coming Out Dag verschillende activiteiten georganiseerd. Helaas is het programma door coronamaatregelen dit jaar erg versoberd. Hierdoor zijn er geen activiteiten waarbij mensen elkaar ontmoeten. De gemeente hijst de Regenboogvlag, die van vrijdagmiddag 9 oktober tot maandag 12 oktober zichtbaar zal zijn bij het nieuwe Stadhuis. Daarnaast zijn er ongeveer 35 Hengelose instellingen en een deel van de horeca in de binnenstad, die eveneens de Regenboogvlag uithangen. De straatverlichting in de binnenstad zal op zondag 11 oktober in Regenboogkleuren stralen. Hiermee geeft Hengelo dit jaar invulling aan het uitgangspunt dat iedereen mag zijn wie hij wil zijn en er geen plaats is voor discriminatie op grond van seksuele geaardheid.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.