Blog

De mooiste routes rondom Hengelo

Herfst: het seizoen dat de dagen korter zijn, de blaadjes vallen, paddenstoelen uit de grond schieten en je heerlijk uren kunt struinen door de natuur. Wandel rondom Hengelo met een van deze wandelroutes en geniet van dit prachtige seizoen.

Terug naar overzicht

Natuur- en wandelroute Weusthag

Midden in Hengelo ligt een groen park: het Weusthagpark. In dit park, 200 hectare groot, is het goed toeven. Je moet niet vreemd opkijken als er een eekhoorn voor je uit rent, een ijsvogel als een blauwe schicht over het water schiet, of als in het voorjaar de zoete geur van kersenbloesem je neusgaten bereikt. Deze natuur- en wandelroute start bij de kinderboerderij aan de Van Alphenstraat 25 en is geschikt voor jong en oud. De wandeling gaat over goede paden en is ook geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. De wandeling kan in elk seizoen gelopen worden, steeds zijn er bijzonderheden te zien. De route kan je op deze pagina downloaden.

Groene Wissel Route

Door een leuke volkswijk loop je langs de Berflobeek de stad uit en kuiert dan kilometerslang over de paden en onverharde wegen langs de Omloopleiding en het Twentekanaal naar het Kristalbad: een enorme en vogelrijke waterberging. Over een fraaie bosweg wandel je door een natuurgebied/golfterrein en over een graspaadje langs de Koppelleiding weer naar de stadsrand. Tijdens het traject daar doorheen vang je af en toe een glimp op van de Drienerbeek. De route is ongeveer 11 km lang en kan je op deze pagina downloaden.

Maurits en Napoleon in Beckum

Deze historische wandeling gaat door het buitengebied van Beckum. Langs groot en klein Altena, het Asbreuk, heidevelden en vennen. Maar ook langs gebieden waar ooit gevochten werd door de legers van Maurits en Napoleon. De route vind je hier.

Trage Tocht Hengelo Oost

Je maakt een mooie wandeling in de groengordel tussen Hengelo en Enschede. Verrassend dat je onder de rook van twee grote steden zo mooi en ook nog eens grotendeels onverhard kunt wandelen. Op het tweede deel van de tocht loop je over brede zandwegen langs de spaarbekkens van de drinkwaterleiding en maak je een ommetje om de akker van Drienerwolde. Het laatste stuk wandelen gaat door de wijk Driene langs de bekende Kashbah-woningen en langs de Esbeek terug naar het station. Route en tekst van deze Trage Tocht zijn gemaakt door Rob Wolfs, zie voor meer info www.wolfswandelplan.nl. De route vind je op deze pagina.

Wandelroute Twee Twentse Beken Hengelo

Door de groenstroken wandel je de stad uit en gaat over land- en boswegen en langs de Elsbeek naar de Vinkebeek. Langs deze, door bosranden en bossen meanderende, kabbelende smalle beek ligt een prachtig romantisch voetpaadje. Na dit hoogtepunt wandel je over landwegen en bospaadjes, langs het Twents Universiteitscomplex en over een enkele asfaltweg weer naar de Elsbeek. Over de vele graspaden daarlangs wandel je ongemerkt de stad weer in. Onderweg passeer je een ongelijkvloerse kruising van beken en steekt een oud industriespoorlijntje over. De route is ongeveer 15 km lang en vind je op deze pagina.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.