Nieuws

Sinterklaas in Hengelo

Hij komt, hij komt! Het is bijna zover, zaterdag 13 november komt de Sint weer aan in Hengelo! Ook kan de Sint weer worden bezocht in het Huis van Sinterklaas.

Terug naar overzicht

Intocht Sinterklaas

Ook dit jaar komt Sint Nicolaas om 14.00 uur aan op het NS station met de grote Twentse Sint Nicolaasintocht 2021! 150 Pieten en 15 wagens/groepen gaan door de stad. De intocht in Hengelo is op dezelfde dag als de landelijke intocht, zaterdag 13 november.

Na de intocht zal Sint Nicolaas om ongeveer 15.30 uur ontvangen worden door burgemeester Schelberg en zijn wethouders op het podium bij De Appel. Daarna gaat de Sint rond 16:00 uur naar zijn “Huis van Sinterklaas”

De organisatie houdt zich aan de huidige maatregelen. Houd daarom rekening met het advies om 1.5 meter afstand te bewaren en niet te lang op eenzelfde plek te blijven om de doorstroming van het evenement te stimuleren. Tevens gelden nog altijd de basisregels:

  • Blijf handen wassen en geef elkaar de ruimte.
  • Bij klachten: blijf thuis en laat je testen. En zorg voor voldoende frisse lucht. Zo geef je corona geen kans.

Huis van Sinterklaas

Ook dit jaar krijgt Sinterklaas weer een eigen huis in Hengelo. In voorgaande jaren logeerde de goedheiligman in de pastorie van de Lambertusbasiliek. Daar konden kinderen hem feliciteren en kregen ze een klein cadeau mee. Of het Huis van Sinterklaas dit jaar opnieuw in de pastorie komt is ook nog niet bekend. Hier over volgt later meer informatie.

Je kan het Huis van Sinterklaas bezoeken op de volgende momenten:

Woensdag 17 november: 14.00 - 16.00 uur
Zaterdag 20 november: 14.00 - 16.00 uur
Woensdag 24 november: 14.00 - 16.00 uur

Pietendisco

Zaterdag 13 november vanaf 14 uur is er een Pietendisco bij 't Neutje/ The Three Musketeers. Natuurlijk met pepernoten en chocoladeletters.

Sinterklaasfilms

Bij Movie Unlimited Hengelo kan je op 14, 21 en 28 november en 5 december naar de kleuterbios met Sinterklaasfilms! Er draaien twee films De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje en De Club van Sinterklaas en het vergeten Pietje.

De Kleuterbios vertoont voor kinderen van 3 tot 6 jaar de allerleukste kinderfilms, waarbij het licht niet helemaal uit gaat en het geluid wat zachter staat. Bovendien krijgt ieder kind een kleurplaat en een diploma filmkijken. Entreeprijs is 9,- euro per filmticket (haal hem hier!), dit is inclusief een Kids Box voor de kinderen en voor ouders/begeleiders staat een kopje koffie/thee klaar. Aanvang vanaf 10:30 uur. Start film om 11:00 uur.

Sinterklaasmiddag

Bij Brasserie 't Marktzicht is er zondag 28 november een gezellige sinterklaasmiddag met Sinterklaas en zijn pieten! Vanaf 11.30 uur kan je terecht, wel even reserveren. Entree voor de kinderen is € 8,50 en dan krijgen ze poffertjes, een pannenkoek of frietjes, frisdrank naar keuze, mogen ze op schoot bij de sint en krijgen ze een kadootje van de piet. Reserveren kan via info@brasseriemarktzicht.nl.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.