Nieuws

Sinterklaas in Hengelo

Hij komt, hij komt! Het is bijna zover, zaterdag 18 november komt de Sint weer aan in Hengelo. Hieronder lees je alles over de Sinterklaas festiviteiten in Hengelo.

Terug naar overzicht

Intocht Sinterklaas

Dit jaar komt Sint Nicolaas om 14 uur vanaf het station aanlopen om daarna met de optocht door de stad te trekken. De intocht in Hengelo is op dezelfde dag als de landelijke intocht, zaterdag 18 november.

Na de intocht zal Sint Nicolaas om ongeveer 15.30 uur ontvangen worden door burgemeester Schelberg op het bordes bij het Burg. Jansenplein. Daarna gaat de Sint rond 16:00 uur naar zijn 'Huis van Sinterklaas', in Stadscafé de Basiliek.

Route

Start Stationsplein - Beursstraat - Enschedesestraat - Wemenstraat - De Wetstraat - Drienerstraat - Enschedesestraat - Eindpunt: podium Burg. Jansenplein

Huis van Sinterklaas

Ook dit jaar krijgt Sinterklaas weer een eigen huis in Hengelo. De Sint heeft zijn Huis van Sinterklaas in de pastorie naast de Lambertuskerk ( Stadscafé De Basiliek). Je kan het Huis van Sinterklaas bezoeken op de volgende momenten:

Woensdag 22 november: 14.30 uur
Zaterdag 25 november: 14.30 uur
Woensdag 29 november: 14.30 uur

Intochten in de wijken

  • De ontvangst van de Sint in de Hasseler Es is zaterdag 18 november
  • De intocht in Slangenbeek is op zondag 19 november om 14 uur
  • De intocht in Tuindorp 't Lansink is zondag 26 november om 12 uur
  • De intocht in De Noork is zondag 26 november om 14 uur. De route is:

Deurningerstraat - Castorweg - Josef Haydnlaan - Oude Postweg -Oldenzaalsestraat - Deurningerstraat - Dr. Schaepmanstraat - Sloetsweg - St. Janstraat.
Aankomst Kerkplein O.L. Vrouwekerk rond 15.30 uur.

Sinterklaas activiteiten

Sinterklaasfilms

Bij Movie Unlimited Hengelo kun je de komende weken verschillende Sinterklaas films zien. Zoals De Club van Sinterklaas Film en de Gestrande Stoomboot en De Grote Sinterklaasfilm en de strijd om pakjesavond.

Op 26 november is hier ook een Kleuterbios waar de Sinterklaasfilm te zien is. Bij deze voorstellingen staan de kinderen centraal. Het licht gaat namelijk niet helemaal uit en het geluid staat wat zachter. Bovendien krijgt iedereen een kleurplaat en een diploma filmkijken!

Sinterklaas in het theater

Sinterklaas is weer in het land! En natuurlijk zijn de populaire Party Piet Pablo en Love Piet met hem meegekomen voor een spiksplinternieuwe Mega Sint Show! bij Schouwburg Hengelo.

De twee hebben in Spanje hard gerepeteerd op Pietenliefde, De Pieten Sinterklaas Move en hun andere grote hits dus ze kunnen niet wachten om in Hengelo op te komen treden!Ook Meneer van Driel is weer van de partij en doet er alles aan om het feest te verpesten... Alle pepernoten op een stokje... Dat gaat 'm toch hopelijk niet lukken?!

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.