Nieuws

Sinterklaas in Hengelo

Hij komt, hij komt! Het is bijna zover, zaterdag 12 november komt de Sint weer aan in Hengelo. Hieronder lees je alles over de Sinterklaas festiviteiten in Hengelo.

Terug naar overzicht

Intocht Sinterklaas

Dit jaar komt Sint Nicolaas om 14 uur vanaf het station aanlopen om daarna per koets met de grote Twentse Sint Nicolaasintocht 2022 (150 Pieten en 15 wagens/groepen) door de stad te trekken. De intocht in Hengelo is op dezelfde dag als de landelijke intocht, zaterdag 12 november.

Na de intocht zal Sint Nicolaas om ongeveer 15.15 uur ontvangen worden door burgemeester Schelberg en zijn wethouders op het podium bij De Appel. Daarna gaat de Sint rond 16:00 uur naar zijn 'Huis van Sinterklaas', in de Pastorie van de Lambertuskerk.

Route

Let op, deze is anders dan voorgaande jaren!

Start Stationsplein - Beursstraat - B.P. Hofstedestraat - Telgen - Enschedesestraat - Brinkstraat - Marktstraat - Willemstraat - Langestraat - Burg. Jansenplein - Wemenstraat - De Wetstraat - Drienerstraat - Eindpunt De Appel

Huis van Sinterklaas

Ook dit jaar krijgt Sinterklaas weer een eigen huis in Hengelo. De Sint heeft zijn Huis van Sinterklaas in de pastorie naast de Lambertuskerk ( Stadscafé De Basiliek). Je kan het Huis van Sinterklaas bezoeken op de volgende momenten:

Woensdag 16 november: 15.00 - 16.30 uur
Zaterdag 19 november: 15.00 - 16.30 uur
Woensdag 23 november: 15.00 - 16.30 uur

Gezelligheid tijdens en na de intocht

Tijdens en na de intocht op zaterdag 12 november is er bij The Three Musketeers het jaarlijkse kinderfeest. Een middag vol met pepernoten, pietendisco, warme chocolademelk en lekkers!

Ook bij café De Kleine Burgemeester wordt de intocht van Sinterklaas gevierd. Kom gezellig langs, er is warme chocolademelk, glühwein, ranja, wat lekkers en een ballonnenclown!

Sinterklaasfilms

Bij Movie Unlimited Hengelo kun je de komende weken verschillende Sinterklaas films zien. Zoals De Club van Sinterklaas en de Race tegen de Klok en De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis.

Op zondag 20 november is er een Kleuterbios waar de Grote Sinterklaasfilm te zien is. Bij deze voorstelling staan de kinderen centraal. Het licht gaat namelijk niet helemaal uit en het geluid staat wat zachter. Entreeprijs voor kleuterbios is € 9,- per persoon. De entreeprijs is inclusief een beker ranja en spekje voor de kids en een kopje koffie/thee voor de ouders/begeleiders.

Sinterklaas in het theater

Sinterklaas is weer in het land! En natuurlijk zijn de populaire Party Piet Pablo en Love Piet met hem meegekomen voor een spiksplinternieuwe Mega Sint Show! bij Schouwburg Hengelo.

Meneer van Driel vindt dat Sinterklaas te oud is en wil zijn baan overnemen onder de naam ‘Sinterdriel’. De Pieten denken hier natuurlijk anders over en doen er alles aan om dit tegen te houden. Sinterklaas vindt dat Meneer van Driel een eerlijke kans moet krijgen. Daarom laat hij het publiek stemmen. Wat zal het worden? Kiezen de kinderen en ouders voor hun held Sinterklaas? Of toch voor ‘Sinterdriel’...? Pssst: Neem je je verlanglijstje mee naar de voorstelling? Dan kan je hem inleveren bij Party Piet Pablo of Love Piet!

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.