Blog

Even tijd voor jezelf

Even ontspannen en onthaasten? Dat kan in hartje Hengelo. Wij nemen je mee op een dagje quality time in hartje Hengelo.

Terug naar overzicht

Ontbijten

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Begin de dag met een ontbijtje bij Meesterlijke Koffie & Thee, de trots van barista Bas Meester. Zijn gezellige zaak aan de Drienerstraat maakt volgens de jaarlijkse AD-test de lekkerste koffie van Overijssel. En dat klopt! Je krijgt zelfs een ambachtelijk bonbonnetje bij de cappuccino. Trouwens: ook de croissants, de versgeperste jus en de zelfgemaakte granola mogen er zijn.

Struinen door de Drienerstraat

Met een goedgevulde maag struin je verder door de Drienerstraat. Bijzondere winkels genoeg, zoals De Schatkamer met de betere tweedehandsspullen en Vandaag Conceptstore met interieurdesign. Of Movements, de horlogewinkel waar je terecht kunt voor reparaties, maar ook voor de betere 'vintage' horlogemerken. We stuiten op slagerij De Feijter, waar ze eerlijk vlees verkopen van eigen boerderij. De jonge slager en worstenmaker Alexander de Feijter werd eerder al uitgeroepen tot ‘Overijsselse Held van de Smaak’.

Modewalhalla

Verder de stad in, op zoek naar iets nieuws voor de garderobe. Bij Van Uffelen Mode, pal aan het marktplein, stap je in een waar modewalhalla. Lekker handig: alle grote merken liggen er voor het grijpen. Van Maison Scotch tot Hugo Boss, van Ivy & you tot Tommy Hilfiger. Hier breng je met gemak een uurtje (of meer) door. Maak het af met een lekker geurtje van Douglas.

Ontdek de Wemenstraat

Winkelen maakt hongerig. Alle reden om één van de vele zonnige terrassen op te zoeken voor een smakelijke lunch. Terwijl het stadhuiscarillon een deuntje speelt, geniet je van de terrassen en reuring om je heen. Daarna heb je weer voldoende energie om de Wemenstraat te verkennen. Loop binnen bij speciaalzaak Morsink voor alles op het gebied van tafelen en koken. Zoek iets te lezen bij Broekhuis, de grootste en mooiste boekhandel van de provincie.

Beauty Award

Sluit de dag in stijl af bij Beauty Junkies, de eigentijdse schoonheidssalon aan de Molenstraat. De zussen Sevda en Fati Acar weten als geen ander hoe ze gezicht, lichaam, handen en voeten moeten verzorgen. Het leverde hen in 2019 de prestigieuze vakprijs Beauty Award op. De jury noemde het ‘een zeer veelzijdige salon waar de mens centraal staat’. En daar is geen woord aan gelogen.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.