Blog

We love Wemen/Wetstraat

Familiebedrijven die al generaties lang hun bestaansrecht hebben bewezen. Maar ook jonge zelfstandige ondernemers die hun langgekoesterde droom waarmaken. Vertrouwde namen en nieuwe lokale helden trekken samen op in de Wemenstraat en de De Wetstraat.

Terug naar overzicht

Vertrouwde namen en nieuwe helden

‘WE love’ is het centrale thema van beide straten. De liefde komt hier van twee kanten. Enerzijds van de ondernemers, die houden van hun vak en verstand van zaken hebben. Anderzijds van de klanten, die niet alleen komen voor een compleet en verrassend winkelaanbod, maar ook voor de persoonlijke aandacht en de service van de eigenaar.

Samenwerken

Kötter Seafood vestigde zich in 2014 op het kruispunt met de De Wetstraat. In de visspeciaalzaak verkopen ze dagverse vangst, bakken ze kibbelingen voor de eetgasten en bereiden ze in eigen keuken kant-en-klare vismaaltijden. De Scandinavische broodjes- en koffiebar RølleSmølle is ook een van de gepassioneerde nieuwkomers en gaat binnenkort zelfs uitbreiden. De zaak is de gezamenlijke liefde van een geboren Maastrichtenaar en een Haagse ‘immigrant’. Voor inrichting en assortiment doen ze graag een beroep op collega’s in de directe omgeving. Zo gaat dat hier. Want samenwerken zit in het DNA van de winkeliers in deze twee straten.

We love Wemen/Wetstraat

De liefde voor ‘hun’ straten delen de ondernemers graag met anderen. Hun ‘We Love Wemen/Wetstraat’-concept vat samen waarom ze zo trots zijn op dit stukje Hengelo. Alles komt samen in de begrippen: vakmanschap, kwaliteit, een divers en compleet aanbod en een uitstekende bereikbaarheid. Dat zeggen de ondernemers niet alleen zelf, maar ze horen het ook van hun klanten. Er is maar één conclusie mogelijk: We all love it!

Groene oase

Aan de achterkant van de monumentale Lambertusbasiliek wordt gewerkt een groene mini-oase. De sloop van het winkelcentrum Lambertushof maakt de weg vrij voor een groen rustiek pleintje. Straks kun je dus even een rondje rondom de kerk lopen. Zo komen de stijl- én rustzoeker hier allebei aan hun trekken.

Goed bereikbaar

De Wemenstraat en de De Wetstraat liggen aan de rand van het kernwinkelgebied. Ze zijn daardoor centraal gelegen en toch goed bereikbaar. De auto parkeren kan letterlijk om de hoek: op het openbare parkeerterrein aan de De Wetstraat of in parkeergarage Thiemsbrug. Een veelgebruikte fietsroute naar het kernwinkelgebied loopt door de Wemenstraat. Perfect dus voor een snel óf uitgebreid shoprondje!

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.