Onze rol bij evenementen

Hengelo is een echte evenementenstad. De Nacht van Hengelo, het BAM-festival, de Lambertuskermis, Korenfestival AmuSing Hengelo…en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Stuk voor stuk topevenementen waarmee we jong en oud weten te bereiken. Hengeloërs zijn terecht trots op ‘hun’ evenementen. En steeds meer mensen van buiten de stad komen voor onze evenementen naar Hengelo. Een goed georganiseerd evenement zorgt voor levendigheid, sfeer en dynamiek. Evenementen versterken de economische kracht van onze stad. Bovenal zijn ze goed voor het beeld van de stad.

We gaan voor kwaliteit

En daar zetten we als Hengelo Promotie ook op in. We kiezen nadrukkelijk voor kwaliteit boven kwantiteit: liever een beperkt aantal succesvolle en toonaangevende evenementen dan een groot aantal kleine. Onze Evenementen Coördinator Miriam Groothuis is het eerste aanspreekpunt en hét expertiseloket voor beginnende en ervaren organisatoren in Hengelo.

We maken het gemakkelijker

Hengelo Promotie helpt jou om het werk van alle betrokken mensen en instellingen bij evenementen gemakkelijker te maken. We ondersteunen en faciliteren, delen kennis en helpen de evenementenorganisatoren vanaf het eerste idee tot aan de uiteindelijke evaluatie. Om een evenement soepel en veilig te laten verlopen, moet het voldoen aan allerlei eisen, regels en vergunningsvoorwaarden. Hengelo Promotie ondersteunt de organisatoren daarbij. Bijvoorbeeld in het contact en de afstemming met de gemeente. Door korte lijnen te hanteren met jou, gemeente Hengelo en verschillende facilitaire partijen, helpen we je zo ver mogelijk op weg om een mooi evenement neer te kunnen zetten.

Een goede verbinding, samenwerking en communicatie tussen verschillende partijen vinden wij namelijk ook erg belangrijk: samen staan we sterker. Denk daarbij aan andere organisatoren, gemeente Hengelo en Stichting Centrummanagement Hengelo, maar ook Hengelose ondernemers en bewoners.

Evenementenkalender

Om de continuïteit van evenementen te waarborgen coördineren we de evenementenkalender van de stad. We zorgen ervoor dat evenementen zo goed mogelijk verspreid zijn over het hele jaar en kunnen je adviseren over een geschikte datum, zodat je niet hoeft te concurreren met andere evenementen óf zodat je elkaar juist kan versterken!

Financiële bijdrage

Ook kan bij Hengelo Promotie een financiële bijdrage worden aangevraagd voor je evenement en is er in 2019 een nieuw initiatief aan toegevoegd: het Investeringsfonds. In dit traject zorgen wij voor transparantie, door in een vroeg stadium aan te geven op welke bijdrage een evenement kan rekenen. Onze evenementencommissie beoordeelt de aanvragen aan de hand van een vastgesteld toetsingskader en kent de financiële bijdrage toe. Daarbij kennen we drie categorieën: Beeldbepalende (on-brand) evenementen, Brand ondersteunende evenementen en sociaalmaatschappelijke evenementen. Op deze pagina lees je alles over de financiële bijdrage voor evenementen.

Promotie

It’s in the name.. Bij Hengelo Promotie promoten we élk evenement in Hengelo en ondersteunen we zelfs de gehele marketing en communicatie van onze on-brand evenementen. Je kan je evenement zelf invoeren op deze website zodat het evenement terug te vinden is in de agenda op deze website. Een mail sturen met informatie over je evenementen kan ook: info@hengelopromotie.nl. Dan zorgen wij ervoor dat het in de agenda komt te staan.

Ook promoten we evenementen via onze social mediakanalen, Facebook, Instagram en LinkedIn.

KennisLokaal

Hengelo Promotie organiseert tweemaal per jaar het KennisLokaal waarin organisatoren geïnformeerd worden op het gebeid van de nieuwste ontwikkelingen binnen de evenementenbranche. Denk bijvoorbeeld aan het subsidiebeleid van de Provincie Overijssel, de ontwikkelingen binnen de gemeente Hengelo, veiligheid en aansprakelijkheid. Ook draagt het KennisLokaal bij aan de verbinding en kennisoverdracht tussen organisatoren onderling.

Evenementen Coördinator

Miriam Groothuis is Evenementen Coördinator bij Hengelo Promotie. Voor al je vragen rondom evenementen kan je bij haar terecht. Mail Miriam op miriam@hengelopromotie.nl of bel op 074 - 250 10 80.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.