Wandelen & Fietsen

Trage Tocht Hengelo West

Terug naar overzicht
Adres Station Hengelo Gezondheidspark
Florence Nightingaleweg
7555 TD Hengelo

Trage Tocht Hengelo West

Je maakt een prachtige wandeling van ongeveer 13 km langs de stadsrand van Hengelo met een flinke slinger door het aangrenzende buitengebied en terug de stad in langs groene en blauwe gangen met als toetje 't Tuindorp Lansink.

Vanaf het station lopen we langs de rand van het fonkelnieuwe Gezondheidspark met zicht op een oeroud boerderijcomplex al snel naar buiten. Buurtschap Woolde en de karakteristieke erven van landgoed Twickel geven ons het gevoel dat we in een andere, parallelle wereld zijn terechtgekomen. Op de fraaie Petzoldweg worden we herinnerd aan de bekende tuinarchitect. Maar deze route zou geen stadse tocht zijn, als we niet ook geconfronteerd werden met grote infrastructuur. We kruisen snelwegen en spoorlijnen. De Woolderbinnenbeek en Omloopleiding, tezamen met overstromingsgebieden en retentievijvers, staan garant voor minder wateroverlast in het stedelijk gebied. Een spannend paadje langs het Koninks Kleigat, nu visvijver, brengt ons terug in de bebouwing. Via Laurapark en langs Woolderbeek komen we in 't Tuindorp Lansink, een pareltje van architectuur en groen, gebouwd begin 20e eeuw. Langs het natuurbad lopen we de wijk in en genieten van alle verschillende soorten huizen met in het centrum het bekende Storkplein. Ook verderop passeren we nog diverse gebouwen uit de tijd van de Machinefabriek Stork. Op het laatste deel van de route wacht ons nog meer industrieel erfgoed, langs de oude fabrieken van Hazemeijer en parallel aan het spoor loop je terug naar het station.

Route

Route en tekst van deze Trage Tocht zijn gemaakt door Rob Wolfs, zie voor meer info www.wolfswandelplan.nl. Deze wandeling is als pdf-bestand met topografische kaart en gps-track te vinden op Wandelzoekpagina.nl.

Meer informatie

wandelzoekpagina.nl

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.