Wandelen & Fietsen

Wandelroute Twee Twentse Beken Hengelo

Terug naar overzicht
Lambertusbasiliek Hengelo
Adres Station Hengelo
Stationsplein 1
7551 CN Hengelo

Wandelroute Twee Twentse Beken Hengelo

Je maakt eerst een gezellig wandelingetje door het stadscentrum met o.a. het marktplein en de mogelijkheid de fraaie St. Lambertusbasiliek te bezichtigen. Door de groenstroken wandel je de stad uit en gaat over land- en boswegen en langs de Elsbeek naar de Vinkebeek. Langs deze, door bosranden en bossen meanderende, kabbelende smalle beek ligt een prachtig romantisch voetpaadje. Na dit hoogtepunt wandel je over landwegen en bospaadjes, langs het Twents Universiteitscomplex en over een enkele asfaltweg weer naar de Elsbeek. Over de vele graspaden daarlangs wandel je ongemerkt de stad weer in. Onderweg passeer je een ongelijkvloerse kruising van beken en steekt een oud industriespoorlijntje over.

Route

De route vind je op de Wandelzoekpagina of is hier te downloaden.

Groene Wissel

De wandelroute is een Groene Wissel route. Groene Wissels zijn rondwandelingen van 10 tot ruim 20 km. Ze beginnen en eindigen bij hetzelfde treinstation of dezelfde bushalte. De wandelingen zijn zo makkelijk te bereiken met openbaar vervoer en lopen door mooie streken verspreid over Nederland.

Afstand: 15 km.

Meer informatie

wandelzoekpagina.nl

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.