Bereikbaarheid Hengelo

Hengelo is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer.

Parkeren in Hengelo


Er zijn verschillende parkeergarages, parkeerterreinen en parkeerplaatsen in en rondom het centrum. Alle parkeergarages zijn op korte loopafstand van winkels, theater, markt en stadhuis. Ook is straatparkeren mogelijk en is er een bewaakte fietsenstalling. Een overzicht van de parkeermogelijkheden vind je hier.

Met de trein

In Hengelo bevinden zich drie treinstations: het centrale station in de binnenstad, het station Gezondheidspark aan de westkant bij het ziekenhuis en station Oost aan de oostkant tussen de wijken Klein Driene en Groot Driene. Vanaf het centrale station kun je reizen van en naar Enschede, Zwolle, de Randstad en nog verder, richting Duitsland. Op station Gezondheidspark en Oost kun je instappen in de richting van Zutphen en Oldenzaal.

Actuele reisinformatie vind je op de reisplanners: www.ov9292.nl of www.ns.nl.

Met de bus naar Hengelo

Met de bus

Bij het centrale station bevindt zich een busstation voor stads- en streekbussen. In de stad zijn verschillende buslijnen, waardoor de meeste wijken goed zijn te bereiken. De belangrijkste voorzieningen, zoals wijkwinkelcentra, ziekenhuis en stations zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer. De belangrijkste haltes rondom de binnenstad zijn: Thiemsbrug, De Brink & Centraal Station.

Het busvervoer in en rond de stad wordt uitgevoerd door Keolis en vanaf december 2023 door Arriva. De dienstregeling van de bussen in Hengelo en informatie over de bussen rondom Hengelo kunt u vinden op de website van de vervoerder. Daarnaast is bij de haltes ook informatie over de vertrektijden te vinden.

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.