Datum t/m zo 15 okt. Locatie Oude V&D Pand
Brink 110
7571 JC Hengelo

Openingstijden:

Dagelijks van 10 tot 18 uur

Art Brut Biënnale 2023

Tijdens de 4e Art Brut Biënnale 2023 (7 t/m 15 oktober) staat het werk van 150 (internationale) kunstenaars met een (psychiatrische) beperking centraal. Met meer dan 800 kunstwerken en een actuele randprogrammering is het voormalige V&D pand in Hengelo 10 dagen lang de hotspot voor de internationale Art Brut kunst.

Na het grote succes van de laatste edities, waar ruim 14.000 bezoekers naartoe kwamen, is de organisatie opnieuw op zoek gegaan naar ongekend talent. Naast kunstwerken uit grote Europese collecties en rechtstreeks van kunstenaars, kan ook dit keer kennis worden gemaakt met werk van bekenden en onbekenden uit eigen land. De toegang is gratis. De internationale Art Brut Biënnale is in de loop der jaren uitgegroeid tot de grootste tentoonstelling op het gebied van Outsider Art.

Wat is Art Brut

Kunst in z’n meest directe en rauwe vorm: dat is Art Brut. Het is een vorm van beeldende kunst die zich moeilijk laat vangen onder een noemer of zich laat classificeren door middel van een etiket want het gaat hierbij om kunst die niet of nauwelijks verwantschap vertoont met bestaande kunststijlen. Gemaakt door kunstenaars die uiting geven aan wat er in hen leeft, zonder zich iets gelegen te laten liggen aan welke opvatting over kunst dan ook.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.