Datum wo 20 mrt. Locatie Poppodium Metropool
Industrieplein 10
7553 LL Hengelo

Boekenballade

De boekenballade wordt jaarlijks georganiseerd in de Boekenweek. Hengelo Leest werkt hiervoor samen met Metropool, de Bibliotheek en boekhandel Broekhuis. Het is een mix van poëzie, literatuur, moderne (en klassieke) muziek, spoken word en gedegen journalistiek.

Programma

Woensdag 20 maart zal journalist Theo Hakkert de presentatie voor zijn rekening nemen. Als moderator van het evenement ontvangt hij journalist/schrijver Bert Wagendorp, die sinds 2006 drie keer in de week een nieuwscolumn schrijft voor De Volkskrant. Ook heeft hij meerdere succesvolle romans uitgebracht, zoals zijn debuutroman 'De Proloog' (1995), de (tevens verfilmde) roman 'Ventoux' (2013) en de met zijn dochter geschreven roman 'Het Vader & Dochter boek'. Ook recent bracht hij nog nieuwe titels uit, waaronder 'Phoenix' en 'Kalle'.

Muzikant en schrijver Rocco Ostermann is onlangs uitgeroepen tot Arnhemmer van het Jaar en ook de 21-jarige singer-songwriter Yke is te gast. Ze vertolkt liedjes met teksten die puur, breekbaar en onzeker zijn.

De Hengelose stadsdichter Wouter Munsterman zal tijdens de boekenballade zijn bundel met de 62 gedichten presenteren, die hij heeft gemaakt van alle wijken een buurten van Hengelo. Erna ter Haar maakte bij elk gedicht een foto.

Kaarten

Kaarten à € 12,50 zijn verkrijgbaar via de website van Metropool.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

€12,50

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.