Datum zo 29 okt. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Cultuurpodium Hengelo

Cultuurpodium Hengelo wordt van september t/m april maandelijks georganiseerd door Stichting Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo. Het programma vindt deze keer plaats in de Wolvecamp Foyer, op de eerste etage van de schouwburg en duurt van 15 tot 17 uur. Zondag 29 oktober ontvangen we u graag voor de tweede aflevering van het seizoen 2023-2024.Te gast zijn schrijver/cabaretier Jeffrey Spalburg , kunstenaar Dennis Zanoli, schrijver Eddy van der Ley en het trio Three of a kind. Theatermaker/dichter Regine Hilhorst presenteert het programma. Toegang is gratis; bezoekers dienen wel te reserveren via de website van de Schouwburg.

Programma

Jeffrey Spalburg is in Hengelo geboren. Hij woont in Amsterdam. De theatraal-muzikale-standup-cabaretier draagt graag voor uit eigen werk. Soms dragen anderen ook voor uit zijn werk. Bijna altijd in het theater en sinds enkele maanden ook vanuit zijn roman Ik ben jullie meester. Vooral daarover gaat tijdens het Cultuurpodium het interview van Hans Hoes met Spalburg.

Enschedeër Eddy van der Ley is ondernemer, schrijver, journalist, presentator en theatermaker. Hij begon zijn werkzame leven bij de Twentsche Courant in Hengelo, werkte onder meer 25 jaar voor het Algemeen Dagblad en schreef verder voor tientallen bladen en magazines in binnen- en buitenland. Verder presenteert hij op jaarbasis veel panelavonden en sportcafés bij voetbal- en businessclubs, met bekende personen uit zo ongeveer de hele sportwereld én daarbuiten. Zijn nieuwste boek heeft de titel Heldendaad in de Sahara over twee jonge mannen die in de Sahara zijn verdwaald en overleden. Van der Ley zal geïnterviewd worden door Marjon Kok.

Three of a kind is een muzikaal drietal bestaande uit pianist (Jess C Capia), zangeres (Danique Greuliker) en zangeres (Dominieke Gerrits). Door het gevarieerde repertoire van popsongs en ballads vanaf de jaren 80 tot nu met nummers als Take it easy, Watermelon sugar, Born to be wild, Roller coaster, Ik kan het niet alleen, One love en Piano man, sluiten zij aan op elke gelegenheid. Het drietal komt uit respectievelijk Langeveen, Dalfsen en Enschede.

De Almelose kunstenaar Dennis Zanoni heeft al een groot gedeelte van zijn leven last van schizofrene perioden en manisch-depressiviteit. Toch ziet hij dat niet allemaal als iets negatiefs. “De stemmen inspireren me.” De kunstenaar, die op Curaçao geboren is en in 1976 naar Almelo is verhuisd, heeft al op veel plekken kunst tentoongesteld. “Kunst is alles voor mij, daar kan ik mezelf in zijn.” De Almeloër maakt kraskunst, een kunstvorm waarbij je zonder van tevoren vastgesteld idee met krijt of balpen een papier krast. “Ik weet nooit hoe het er van tevoren uit gaat zien, dat vormt zicht gaandeweg.” Hij exposeerde onlangs nog op de Art Brut Biënnale.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 0,00

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.