Datum zo 27 feb. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Cultuurpodium Hengelo

Op zondag 27 februari herstart het maandelijkse Cultuurpodium Hengelo in Schouwburg Hengelo. Op dit podium worden (veelal lokale) schrijvers, dichters en kunstenaars geïnterviewd en delen zij hun werk met het publiek. Ook is er iedere editie een muzikaal optreden. Cultuurpodium Hengelo wordt georganiseerd door stichting Hengelo Leest, in samenwerking met de Schouwburg Hengelo.

Irma Bruggeman

Cultuurpodium Hengelo pakt na de lockdown op zondag 27 februari de draad weer op met gasten uit de wereld van muziek, boeken, poëzie en beeldende kunst. Het programma in de Wolvecampfoyer van Schouwburg Hengelo opent met Nachtburgemeester Irma Bruggeman. Zij komt iets vertellen over kunstwerkplaats De Möllerwerf, een gezamenlijk initiatief van haar en Stichting 074 PK, dat tot stand is gekomen met financiële ondersteuning van 70 kunstenaars en de gemeente Hengelo.

Lotje de Lussanet

Van kunstenaar Lotje de Lussanet verscheen onlangs het boek De Konijnen Monologen. Daarin wordt vanuit verschillende invalshoeken aandacht besteed aan onze omgang met een van de populairste dieren. Aan het woord komen ecologen, jachtopzieners, dierenartsen, een dierethicus, een konijnenhouder, een konijnenfokker, een konijnenactivist en een journalist. De Lussanet heeft het boek zelf opgesierd met kunstzinnige illustraties.

Helga Kock am Brink

Beeldend kunstenaar Helga Kock am Brink laat verschillende voorbeelden van haar werk zien. Zij is in 1986 afgestudeerd aan de AKI in Enschede. Daarna heeft zij veel samengewerkt met kunstenaars uit het buitenland en is zij onderdeel geweest van uitwisselingsprojecten in Engeland en Polen. Ook deed zij ervaring op bij de Academia di belle Arte Firenze en Glasstudio Derix in Taunusstein, Duitsland.

Dick Schlüter

Dick Schlüter, voormalig provinciedichter van Overijssel (2011-2013) en stadsdichter van Enschede (2021-2023), geeft in zijn bundel De Oostlandse gedichten een karakteristiek van de regio Twente; een stedelijk, agrarisch én natuurlijk deel van Nederland, waar paarden, vuur en nabuurschap culturele waarden zijn.

Wouter Munsterman

Hengelo’s nieuwe stadsdichter Wouter Munsterman zal de middag afsluiten met een ter plekke gemaakt sneldicht. Behalve stadsdichter is hij ook actief als pianist en muziekdocent bij Oyfo en ArtEZ Conservatorium. Vanuit die professie neemt hij twee leerlingen mee die aan de piano de muzikale intermezzo’s verzorgen: Senne Vos (15) en Marijn Wormgoor (14).

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.