Cultuurpodium Hengelo 27-11-22

Terug naar overzicht
Datum zo 27 nov. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Openingstijden:

Zondag 27 november 15:00 - 17:00

Cultuurpodium Hengelo

Cultuurpodium Hengelo wordt van september t/m april maandelijks georganiseerd door Stichting Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo. Het programma vindt ditmaal plaats in de Middenzaal en duurt van 15 tot 17 uur.
Toegang is gratis; bezoekers dienen wel te reserveren via de website van de Schouwburg.

Gasten zondag 27 november

Journalist Angelique Kunst is zondag 27 november te gast bij Cultuurpodium Hengelo. In de Twentsche Courant Tubantia volgt zij al jaren de ontwikkelingen rond topondernemer en multimiljonair Gerard Sanderink, eigenaar van o.a. ICT-bedrijf Centric en bouwbedrijf Strukton.

Renske Schilt schildert en tekent mensen, stillevens, dieren en landschappen. Het meest houdt ze van het schilderen van de mens.

In zijn boek Aktie! beschrijft regiohistoricus Marco Krijnsen actievoeren en activisme in Twente van de laatste vijf decennia. Hij gaat daarover in gesprek met Jean Rouwet (80) uit Hengelo, die bij veel van deze acties een sleutelrol speelde.

In 1993 besloot Ton Duivenvoorden kunstenaar te zijn en uit te vinden wat dat betekent. Het onvergetelijke moment waarop een voorstelling (ding, voorval, geluid) bij een waarnemer een persoonlijke gewaarwording oproept, dat tijdstipje, dat ogenblik van verwondering en inzicht, dát is kunst.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Toegang is gratis; bezoekers dienen wel te reserveren via de website van de Schouwburg.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.