Cabaret

DISCLAIMER

Terug naar overzicht
Datum za 01 mrt. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Blauwe Vinkjes was finalist van Cameretten 2021 en won afgelopen jaar de Publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Het cabaretduo bestaat uit theatermakers Kevin van den Berg en Manon Blaauw. Blauwe Vinkjes gooide hoge ogen met hun actuele cabaret, liedjes en vlotte tempo van sketches. De jury van Cameretten roemde het duo om hun '(politiek) engagement en dat is spannend, zeker in deze roerige tijd'.Welke disclaimers ‘moeten’ er anno nu worden geplaatst? Wat kan nog wel en wat niet? Hoe verandert dat met een andere bril op? Kijk door de ogen van de toekomst en word geconfronteerd met de sociale omgangsnormen van nu. Ontmoet onder meer de hippe influencers Look en Luna, volkszangers Koos en Alberta of natuurlijk de iets te trotse weddingplanners Saskia en Rufus.Tip: bestel Jong Cabaret-serie I en bezoek 3 voorstellingen voor slechts € 37,50.

Kevin: “Mijn zeer gewaardeerde collega-cabaretier Manon werd geboren in Groningen. Als jonge meid in Haren droomde ze ervan om actrice te worden. Haar ongelooflijke enthousiasme voor het samen maken van theater heeft mij ertoe bewogen om verder te gaan. Ze is onwijs muzikaal, creatief en zorgt voor hilarische repetities. Manon is voor het theater geboren. Ze straalt en laat haar talenten floreren. En niet te vergeten dat ze prachtig kan zingen! Met dank aan haar doorzettingsvermogen zetten we iedere keer weer stappen als Vinkjes.”Manon: “Kevin ging vroeger naar de Jeugdtheaterschool in Baarn. Hij bleef daar tien jaar en deed mee aan diverse cabaretwedstrijden op school. Na enkele pogingen werd hij niet aangenomen op de toneelschool. Op 20-jarige leeftijd startte hij als cultureel ondernemer en won twee Cultuurprijzen. Ik heb ontiegelijk veel ontzag voor hoe hard Kevin werkt. Hij heeft ons ook op een gegeven moment opgegeven voor een theaterfestival onder het mom ‘zo, nu hebben we een stok achter de deur’. We gieren het af en toe echt volledig uit! De vaart waarmee Kevin kan werken, is echt bewonderingswaardig. Door hem is Blauwe Vinkjes in een sneltrein gestapt.”Toneel bracht het duo bij elkaar. Ze stonden in een voorstelling waaruit een hechte vriendschap ontstond. Door humor verbonden gingen ze samen theater ontwikkelen. In 2018 leidde dat tot een zelfgemaakte voorstelling, getiteld Blauwe Vinkjes. Deze was te zien tijdens het huiskamerfestival Gluren bij de Buren. Vlak voor de coronacrisis was de tweede voorstelling af en doopten zij hun duo om tot Blauwe Vinkjes. Sindsdien gaan ze samen als theatermakers door het leven. Voor beide is daarmee een belangrijke wens in vervulling gegaan; de planken op om samen met het publiek een leuke avond te beleven.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 19,50

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.