Datum do 26 okt. Locatie Binnenstad

Halloween Hengelo

Op donderdag 26 oktober 2023 organiseert het Platform 'Hengelo helemaal stil?' met enthousiasme de eerste editie van 'Halloween Hengelo', een spookachtig en spannend evenement dat de stad zal betoveren.

Het doel van het 'Hengelo Halloween Koopavond' project is om een onvergetelijke Halloween-ervaring te creëren voor de inwoners van Hengelo, terwijl lokale winkels de gelegenheid krijgen om hun producten en diensten in de schijnwerpers te zetten. Dit evenement staat garant voor plezier, spanning en vermaak voor het hele gezin en belooft een veilige en gezinsvriendelijke Halloween-activiteit te worden.

Meer informatie over 'Halloween Hengelo' is beschikbaar op de officiële website van het evenement: www.halloweenhengelo.nl

Belangrijkste activiteiten tijdens 'Halloween Hengelo'

Spookachtige Etalages
Veel winkels hebben hun etalages spookachtig gedecoreerd. Kom kijken hoe spookachtig ze zijn. Ook hebben we midden op het marktplein een spookachtige verrassing!

Kostuumwedstrijd
Naast vele figuranten is het ook heel leuk om zelf verkleed te komen. Bovendien is er een kostuumwedstrijd waarbij leuke prijzen te winnen zijn, beschikbaar gesteld door de ondernemers in de binnenstad. De kostuumwedstrijd vindt plaats voor het pand van Hengelo Promotie aan de Markt 8, waar een foto wordt genomen van je kostuum. Dit kan tussen 18:00 en 21:00, dus je hoeft niet op een specifieke tijd ergens te zijn. De prijzen worden achteraf toegekend door een jury.

Trick-or-Treat-route
Diverse deelnemende winkels in het stadscentrum openen hun deuren voor een spannende Trick-or-Treat-route. Deze winkels zullen in griezelige stijl worden versierd en zullen kleine traktaties of geschenken uitdelen aan de jonge bezoekers. Verklede figuren in angstaanjagende Halloweenkostuums zullen de sfeer verder versterken.

Deelnemende winkels:

- Cafe Tante Jo (Tevens schminklocatie!) - Pastoriestraat 23
- Cafe Roadhouse - Willemstraat 33
- Kings of Ink - Marktstraat 4
- FM fashion – Marktstraat 5
- FM SUITS – Marktstraat 3
- Saluti mode – Brinkstraat 10
- Lef & Zen – Brinkstraat 9
- Van Uffelen Mode – Markt 1
- Espen Mode – Wemenstraat 17
- Kaldi – Wemenstraat 12
- Styling’S Kappers - Cronjéstraat 1
- Frans Kaas & Delicatessen – Wemenstraat 47
- De Dondersteen Spellenspeciaalzaak – Wemenstraat 18
- De Bierstudio – De Wetstraat 31
- EJN Sports – Drienerstaart 27
- Vision Sports – Drienerstaart 33
- SMAAK28 Delicatessen & Wijn – Drienerstraat 14
- Cafe De Appel – Nieuwstraat 1
- Ohker Living – Nieuwstraat 11
- Nomi’s – Nieuwstraat 22
- By Jan Marc - Nieuwstraat 47A
- Luxe Overhemden – Molenstraat 4
- Jac Hensen Hengelo - Brink 174
- Hengelo Promotie – Markt 8
- Chicken House – Markt 6
- Bakker Bart – Markt 5
- Ziengs Hengelo - Enschedesestraat 14

Tasjes ophalen: De afgelopen week zijn leerlingen van VSO 't Korhoen en 't Geerdink druk geweest met speciale trick-or-treat tasjes. Voorafgaand aan Halloween Hengelo kunnen kinderen vanaf vandaag speciale trick-or-treat tasjes ophalen bij Hengelo Promotie aan de Markt 8 of bij een van de deelnemende winkels. Deze tasjes worden gratis verstrekt en dienen als hun "trick-or-treat-verzamelzak."

Traktaties verzamelen: Kinderen gaan naar de deelnemende winkels en tonen hun tasjes. In ruil daarvoor ontvangen ze snoep of kleine traktaties van de winkelmedewerkers.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.