Datum za 22 jun. Locatie Industrieplein
Industrieplein 10
7553 LL Hengelo

Heng Loose

Heng Loose Festival is terug op het Industrieplein Hengelo!Heng Loose brengt de Southern California lifestyle naar het Industrieplein in Hengelo en dat houdt in het kort in dat je op 22 juni gratis kan genieten van de nodige live muziek van onder andere The Koalaz, The Shivvies, Bowl, Femme Fugazi, Texoprint en DJ's van Studio15.

Daarnaast is er een (kids) skate contest, een BMX contest, een art market, car show, mobiel vinyl, je kan deelnemen aan diverse clinics en workshops waaronder een streetart workshop door Verrev, er is een rollerdisco met DJ Minka en natuurlijk kan je wat lekkers eten en drinken tijdens Heng Loose, waar de sfeer ongedwongen en uiterst relaxed zal zijn.

Kom dus ook gezellig langs op deze mini-Venice Beach enclave op het Industrieplein en maak er samen met al je oude én nieuwe vrienden een memorabele dag van!

Programma

The Koalaz

The Koalaz is een 4-koppige psychedelische reggae indie rockband. Ze zijn sterk geïnspireerd op de Australische muziek scene en je hoort de invloeden van bands als Sticky Fingers, Ocean Alley maar ook Peach Furr en Mako Road terug in hun muziek.

The Shivvies

Punk rock uit Rotterdam, voortbordurend op de 1-2-3-4-traditie die de Maasstad rond de millenniumwisseling de titel Punk Rock City opleverde middels bands als The Apers, The Raging Hormones, Accelerators en aanverwanten.

The Shivvies, opgericht in 2020, bestaat uit leden van The Apers, The Windowsill, The Real Danger en Giant Eagles. In 2021 zag het eerste wapenfeit van de band het levenslicht; een LP met 14 nummers, uitgebracht op Shield Recordings. In 2023 speelde de band een flink aantal kleine punkshowtjes en grotere festivaloptredens zoals Jera On Air, Scumbash en Punk Rock Raduno in Bergamo (IT). In 2024 volgt het tweede album Punk Boys.

Bowl

Deze vijfkoppige band brengt een frisse sfeer die het post punk genre maar al te graag wil verwelkomen. Met atonale, desoriënterende gitaar riffs, kritische teksten en strakke drums & bass brengen en bovenal: een gigantisch hoge energie die de zaal te voelen krijgt.

FEMME FUGAZI

Als een sloopkogel door de kerk van boze muziek en bozere meisjes; FEMME FUGAZI combineert spoken-word, manische onvoorspelbaarheid en teksten over de zinderende liefde voor Gerard Joling tot een bezeten geheel. FEMME FUGAZI is onlosmakelijk verbonden met bands uit de opkomende garage/post-punkgolf van de laatste jaren. Denk hierbij aan een mix tussen METZ en IDLES. De band speelt pas sinds 2022 samen, maar heeft in een kort tijdsbestek al vele mensen kunnen imponeren; zo werd de band geselecteerd voor Popronde en Booster Festival, staan ze op Sniester en Valkhof Festival en verzorgen ze het voorprogramma voor (inter)nationale acts als MODEL/ACTRIZ en Claw Boys Claw.

Texoprint

Nederland’s meest intense noiserock trio is veranderd van naam maar niet van identiteit. Texoprint (voormalig Kalaallit Nunaat) is een fabriek die gespecialiseerd is in herrie op het hoogste niveau. Ze komen dit jaar met een nieuwe EP en spelen in binnen- en buitenland, waaronder op Supersonic’s Block Party in Parijs en Best Kept Secret 2024.

Heng loose
Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.