Herdenking April - Mei staking 1943

Terug naar overzicht
Datum vr 29 apr. Locatie Industrieplein
Industrieplein 10
7553 LL Hengelo

Herdenking April- Mei staking 1943

Op 29 april 1943 om 14.00 uur legden de werknemers van machinefabriek Stork te Hengelo het werk neer als protest tegen de Duitse bezetter. De staking verspreide zich daarna over heel Nederland en geldt als een keerpunt in de oorlog. Bijna 200 mensen vonden de dood. Tientallen mensen worden nog altijd vermist.

Op 29 april 2022 om 14.00 uur wordt deze historische gebeurtenis herdacht op het Industrieplein met sprekers en muziek. Op het plein bevindt zich het gedenkteken dat herinnert aan deze zogeheten April-Meistakingen.

2023

Volgend jaar is het 80 jaar geleden dat de staking plaats vond. Deze begon in de Stork fabrieken en breidde zich over het hele land uit. Volgend jaar wordt de herdenking een nationaal gebeuren.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

aprilmei1943stakingen.org

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.