Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Lambertuskermis

Terug naar overzicht
Datum wo 15 sep. t/m zo 19 sep. Locatie Binnenstad Hengelo

Openingstijden:

Woensdag en donderdag 13.30 tot 23.00 uur
Vrijdag 13.30 tot 00.00 uur
Zaterdag 10.00 tot 00.00 uur
Zondag 12.00 tot 21.00 uur

Lambertuskermis

Van 15 tot en met 19 september is de Lambertuskermis terug in het centrum van Hengelo. De binnenstad wordt het decor van de kermis. Oude en vertrouwde attracties zijn terug van weggeweest. En een aantal nieuwe attracties maakt hun opwachting. De kermis staat dit jaar in de Brinkstraat, Enschedesestraat (deels), Burgemeester Jansenplein en natuurlijk op de Markt.

Maatregelen

Tijdens de kermis worden uiteraard de coronarichtlijnen in acht genomen. Daarom is een aantal maatregelen getroffen. Zo zijn er minder attracties, wordt er tussen de attracties veel ruimte gecreëerd en worden de bezoekers op allerlei manieren gewezen op de corona-basisregels. Op deze manier is de organisatie ervan overtuigd dat de kermis verantwoord door kan gaan. Uiteraard is daarbij het gedrag van de bezoekers van belang. Als zij zich niet aan de basisregels houden (afstand bewaren, handen ontsmetten, thuis blijven bij coronagerelateerde klachten) dan bestaat de kans dat attracties worden gesloten. Ook vinden er continu tellingen plaats en bij te grote drukte worden omleidingen van kracht, of in een extreme situatie wordt de kermis gesloten.

De organisatie heeft er vertrouwen in om er samen met de bezoekers en de exploitanten een veilige, gezellige kermis van te maken.

Stil uurtje

Inmiddels is het stille uurtje op de Lambertuskermis gegroeid tot waardevolle traditie. Op zondag 19 september vanaf 12:00 uur tot 13:00 uur is er weer een ‘stil’ uurtje. Dan draaien de attracties zonder geluid en zonder lichteffecten. Dit uur is er speciaal voor kinderen die geen of weinig prikkels kunnen verdragen zoals bij autisme, maar ook voor kleine kinderen of ouderen kan dit een fijn moment zijn om de kermis te bezoeken.

Attracties

Benieuwd welke attracties er staan?

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.