Datum t/m zo 11 feb. Locatie Binnenstad & Hart van Zuid Hengelo

LICHT Hengelo

In februari 2024 wordt Hengelo in de schijnwerpers gezet om het centrum en Hart van Zuid te verlichten. LICHT is hét lichtkunstfestival van Hengelo. Alles draait tijdens dit festival om licht in de vorm van kunst, techniek en educatie, waarin duurzaamheid, beleving en interactie centraal staan. Nieuw dit jaar is de start van LICHT met de Urban Night Trail op donderdag 8 februari en de Twentse Lichtparade op vrijdag 9 februari. In het weekend, 10 en 11 februari, zijn de prachtige lichtkunstobjecten te bewonderen tijdens de Lichtkunstroute.

Programma

Donderdag 8 februari 19.00 uur: Urban Night Trail
Deze funrun van 5 of 10 km gaat dwars door het centrum van Hengelo en door verschillende (speciaal verlichte) gebouwen.

Vrijdag 9 februari 19.15 uur: Twentse Lichtparade
Verlichte praalwagens trekken met verschillende karakters, dansers en danseressen, diverse loopgroepen, muziek en nog veel meer door de binnenstad van Hengelo.

Zaterdag 10 en zondag 11 februari 18.30 tot 22 uur: Lichtkunstroute
Op zaterdag 10 en zondag 11 februari 2024 ontdek je de prachtige lichtkunstobjecten tijdens een wandelroute door Hengelo. Laat je verrassen en verwonderen. Naast de lichtkunstobjecten kun je op 10 en 11 februari ook verschillende mooie verlichte objecten en elementen bewonderen in de binnenstad en Hart van Zuid. Deze verlichte elementen zijn onderdeel van de Lichtkunstroute.

Het complete programma is te vinden op www.lichthengelo.nl

Hoofdsponsor LICHT

LICHT Hengelo is mede mogelijk gemaakt door LED EVENT.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.