Let op! Dit evenement is verlopen.
Klik hier om naar het actuele overzicht te gaan.

Licht in het donker

Terug naar overzicht
Datum wo 03 nov. Locatie Begraaf- en gedenkpark
Oldenzaalsestraat 347
7557 GM Hengelo

Licht in het donker

De gemeente Hengelo organiseert samen met Gildebor en uitvaartorganisatie Yarden de jaarlijkse herdenkingstocht Licht in het donker. Op woensdagavond 3 november is er voor nabestaanden de gelegenheid hun dierbare te gedenken tijdens de verlichte tocht over het begraaf- en gedenkpark aan de Oldenzaalsestraat.

De route is verlicht met honderden fakkels. Daarnaast krijgt iedereen die meeloopt een kaars. Op de route zijn verschillende punten waar mensen kunnen stoppen om te luisteren naar passende muziek.

Voor iedereen toegankelijk

De tocht is voor iedereen die iemand heeft verloren. Ook wanneer een dierbare ergens anders is begraven of ergens anders zijn of haar asbestemming heeft gevonden. Belangstellenden hoeven zich niet aan te melden voor de tocht en meelopen is gratis.

Programma

Inlopen is mogelijk van 18.30 uur tot 19.00 uur. Om 19.00 uur opent een ritueelbegeleider buiten de avond met een overdenking. Na de opening begint de tocht over de begraafplaats. De tocht duurt ongeveer een half uur. Na de tocht is er gelegenheid om buiten koffie of thee te drinken. Daarnaast krijgt elke deelnemer een kaartje met een gedicht.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.