Kinderen

Maakdag Festival

Terug naar overzicht
Datum vr 27 mei Locatie Shouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo
Digitale en maaktechnologieën zijn overal om ons heen, van je smart tandenborstel tot de stappenteller op je telefoon. Ze volgen elkaar razendsnel op waardoor een maker-mindset en 21e vaardigheden onmisbaar zijn voor jong en oud. Breng een bezoek aan het MaakLab, RobotLab, FilmLab en MediaLab en kom experimenteren met creatieve (maak)technieken en ontwerpprogramma’s zoals de 3D printer, lasercutter en 360 graden camera of leer - al vanaf 3 jaar - een van de slimme robots programmeren. Ontdek welke technieken en maakprocessen er in het Twentse bedrijfsleven worden gebruikt en praat met de experts in het KennisLab!MaakLab: ga aan de slag met uitdagende Maaktechnieken. Ontdek nieuwe technieken door bijvoorbeeld zelf bioplastic te maken, een ontwerp te creëeren met een 3D pen of een rotormobiel te bouwen.RobotLab: leer programmeren met robots Cubetto, mTiny, Cozmo of Ozobot. Geef de robots via verschillende programmeertechnieken opdrachten en zet ze in beweging!FilmLab: creëer je eigen film of verhaal met o.a. een 360 graden camera en stopmotion programma of stap in een virtuele wereld met een VR-bril.MediaLab: bezoek de digitale speeltuin en beleef de interactieve installaties van creatieve professionele makers. Kom spelen met de digitale kunstwerken en dompel je onder in nieuwe ervaringen.KennisLab: maak kennis met wat Twente als innovatieve Maakregio allemaal te bieden heeft. Professionals van (lokale) bedrijven of onderwijsinstellingen laten je zien en ervaren hoe maaktechnieken worden gebruikt in hun werksituatie.
Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.