Datum za 22 apr. Locatie Tuindorpvijver
Vijverlaan
7553 CB Hengelo

Ronde van de Vijver

Hét wielercriterium van Hengelo: de Ronde van de Vijver! De wielerwedstrijd rondom de Tuindorpvijver. De eerste edities van dit historische evenement werden al in de jaren vijftig verreden. In diverse klassen wordt er tegen elkaar gekoerst. Finale van de VIRO Criterium Cup, bestaande uit in totaal vier wielerwedstrijden in Twente.

Jeugd

Een primeur voor de Ronde van de Vijver in Hengelo in 2023: voor het eerst worden er nu wedstrijden voor de jeugd aan het programma toegevoegd. Zo ontstaat er op zaterdag 22 april een dag vol koers van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat en voor alle leeftijden. Een samenwerking tussen HWV de Tubanters uit Hengelo en OWC uit Oldenzaal zorgt voor deze uitbreiding. Van oudsher is het criterium rondom de Tuindorpvijver in Hengelo een koers voor de amateurs en elite. De afgelopen jaren zijn daar wedstrijden aan toegevoegd voor de recreanten en senioren. In 2022 was er al een primeur voor de vrouwen, die voor het eerst hun eigen wedstrijd hadden. Daarmee werd de koers steeds inclusiever, maar wedstrijden voor de jongsten werden nog wel gemist. In het voorprogramma waren er al wel ‘Dikke Banden Races’ voor de allerjongsten, maar geen officiële wedstrijden voor jeugdcategorieën. Daar komt nu verandering in.

Elf wedstrijden

In totaal staan er elf wedstrijden op het programma, van 10 uur ’s ochtends tot zonsondergang. De jeugd koerst in zeven verschillende categorieën, daarna volgen de recreanten en senioren. Sluitstuk zijn de twee koersen voor de vrouwen en de mannen amateurs/beloften/elite. De ‘Dikke Banden Races’ komen door het volle programma te vervallen.

Alle wedstrijden zullen van commentaar worden voorzien door een speaker, die hoorbaar is rondom het gehele parcours. Bij start/finish zal een hapje en drankje verkrijgbaar zijn en een springkussen staan voor de kinderen. Het rennerskwartier is in Buurtcentrum ’t Lansink in een zijstraat van de Tuindorpvijver. Toegang voor publiek is uiteraard gratis.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Gratis toegankelijk

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.