Dans

Sculptor (15+)

Terug naar overzicht
Datum wo 29 jan. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Beleef de kracht van doorzettingsvermogen in Sculptor, een unieke theaterbelevenis waarin B-Boys te midden van pulserende beats en rauwe uitdagingen hun verhaal van groei en overwinning dansen.Via een meeslepende mix van dans, muziek, woordkunst en visuele kunst smelten hun overtuigingen, tegen- slagen en successen samen tot een inspirerend verhaal over kameraadschap, passie en de zoektocht naar de ultieme versie van jezelf. Met vallen en opstaan ontdekken de dansers nieuwe paden naar zelfverbetering en ontsluiten zo de Sculptor, die in ieder van ons verstopt zit. Niets kan je stoppen, zolang je onvoorwaardelijk in jezelf blijft geloven!Tip: bestel de Danspas en bezoek 14 dansvoorstellingen voor slechts € 127,50!

Xclusiv Company is een gezelschap Rotterdamse makers met roots in de hiphop, clubbing en ballroom cultuur. Ze maken theatervoorstellingen die kunstzinnig én street-credible, betekenisvol én entertainend zijn. Aantrekkelijk voor jongeren, liefhebbers van urban arts en dans, maar ook voor het theaterminnende publiek.Onder leiding van Jason R. Jeandor en Osman Batal heeft Xclusiv Company ontwikkeld van breakdance crew tot interdisciplinaire performance company. Vanuit de in 1997 opgerichte breakdance crew hebben zij een voortrekkersrol vervuld in de ontwikkeling van professioneel hiphop & urban dans naar theater. Ook legde de dansgroep met The Hause of ShoQlat de basis voor de Nederlandse ballroom cultuur. In 2017 werden ze als eerste urban (dans)gezelschap opgenomen in het Cultuurplan van Rotterdam, wat ons stimuleert om ook in de toekomst te blijven groeien en vernieuwen.De dansgroep werkt met een creatieve kern van dansers, choreografen, zangers, songwriters, producers, woord- en beeldkunstenaars, met ieder hun expertise en culturele achtergrond. In de de performances gebruiken ze dans, muziek, spoken word, beelden en mode uit de urban – hiphop, clubbing en ballroom – cultuur. Het zijn culturen waar de leden van Xclusiv Company zich mee identificeren en verbonden voelen.Van daaruit maken ze cross-overs met andere kunstvormen, zoals moderne dans, elektronische muziek en visuele kunst. Ze laten grenzen tussen muziek- en dansculturen vervagen en experimenteren met verschillende stijlen op één podium.In de voorstellingen staan stedelijke thema’s als identiteit en diversiteit centraal. Xclusiv Company baseert hun verhalen op ervaringen en gevoelens van de makers en mensen uit de omgeving. Ze verleggen grenzen en weten taboes en kaders te doorbreken. Het publiek kan zichzelf, maar ook de ander, in het werk van Xclusiv Company ontdekken en herkennen.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 19,50

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.