Datum zo 09 jun. Locatie Heemtuin Weusthag
Van Alphenstraat 15a
7556JT Hengelo

IVN Hengelo: Slootjesdag

Op 9 juni is het Slootjesdag bij IVN Hengelo. Van 12.00 tot 16.00 is Heemtuin Weusthag open voor bezoekers. Kinderen gaan onder begeleiding met schepnetjes op zoek naar de verscheidene beestjes die in en rondom de sloot leven. Vervolgens worden deze beestjes in waterbakken geplaatst zodat ze beter bekeken kunnen worden. Als laatste wordt met behulp van zoekkaarten de namen van de gevonden beestjes achterhaald. Ook op andere zondagen kunnen kinderen met een netje in de poel vissen.

Sloten

Sloten zijn een belangrijk onderdeel van de Nederlandse natuur. Het zijn watergangen die door de mens gegraven zijn met als doel om overtollig water op te vangen. Maar sloten horen ook bij de leefomgeving van verscheidene soorten planten, zoals de: Gele lis, Waterlelie en Wateraardbei. En dieren, bijvoorbeeld: kikkers, waterkevers en allerlei larven. De reden hiervoor is dat sloten stilstaand water bevatten waardoor ze een aantrekkelijk leefgebied zijn.

De Slootjesdagen hoort bij een landelijk activiteit van alle IVN-afdelingen. Dit jaar wordt het de tiende keer dat deze georganiseerd wordt.

Heemtuin

Voor de rest van de maand juni is Heemtuin Weusthag is geopend op zondagmiddag 13:00-16:00 uur en op de werkdagen: dinsdagmorgen 9:00-12:00 uur en woensdagavond 19:00-21:00 uur.
Locatie Van Alphenstraat 15A (tussen de schaats/skeelerbaan en Manege de Kapberg).

Weustdag

Als laatste doet Heemtuin Weusthag op op 9 juni ook mee aan de Weustdag bij Stadspark Weusthag Zuid. Een verbindende activiteit, van 12.00 tot 16.00, waarbij verenigingen en stichtingen uit het Stadspark Weusthag een route door het gebied organiseren.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Meer informatie

ivn.nl

Prijzen

gratis

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.