Dans

Small People

Terug naar overzicht
Datum wo 12 feb. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Het leven komt in volle vaart op ons af. Wat doen we? Omhelzen we het, of duiken we weg en slaan we op de vlucht?Small People verbeeldt de strubbelingen die het leven ons voorschotelt. Het brengt de universele uitdagingen in beeld waarmee we als mens worstelen, terwijl we proberen te ontsnappen aan de knopen die het leven soms legt.Choreografen Uri Ivgi en Johan Greben brengen, samen met een fantastische groep van acht dansers, een mix van expressieve en visuele dans die doordrenkt is van emoties, zowel tragisch en humoristisch als hoopvol. Een expressieve dansvoorstelling over ‘het menselijk tekort’.Tip: bestel de Danspas en bezoek 14 dansvoorstellingen voor slechts € 127,50!

Small People is de zesde voorstelling van de choreografen Uri Ivgi en Johan Greben sinds zij in september 2021 hun eigen dansgezelschap in Leeuwarden begonnen. Ze vestigden zich in Leeuwarden na een lange carrière in de internationale danswereld, als individu en (vanaf 2003) als duo. Ivgi & Greben is het eerste en enige professionele dansgezelschap van Friesland. Uitvalsbasis van het gezelschap is een ruime sportzaal in de Blokhuispoort, de voormalige Leeuwarder gevangenis.In de afgelopen jaren maakten Ivgi en Greben met hun internationale, achtkoppige dansgroep onder meer de goed ontvangen voorstellingen Nice To Meet You!, Wasted Skin en Landscape with Figure. De samenwerking tussen beide choreografen heeft geleid tot een herkenbare stijl, met klassiek moderne dans als basis. Kenmerkend zijn (in hun eigen woorden) de ‘vloeiende composities van abstracte gebaren, intense gevoelsbeelden en samenspel’, waarmee ‘sculpturale tableaus worden opgebouwd en weer verstoord’.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 21,50

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.