Muziek

Stichting Kamermuziek Hengelo

Terug naar overzicht
Datum zo 12 feb. Locatie Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Het boeiende werk van pianiste Helena Basilova (1983) omvat twee werelden: de rijke wereld van haar Russische voorouders en de net zo rijke wereld van moderne componisten.Basilova werkt vanuit deze basis samen met componisten en artiesten over de hele wereld en is altijd op zoek naar nieuwe raakvlakken tussen haar en het publiek.De aansluiting bij traditie en verleden werd heel persoonlijk toen Helena na zijn overlijden de muziek ontdekte van haar vader Alexander Basilov, die onder meer les kreeg van Alfred Schnittke. Tegelijkertijd heeft Helena ook een diep gevoel voor het ‘nu’. Alle muziek is in zekere zin 21e-eeuws vanwege de tijd waarin ze ten uitvoer wordt gebracht, vindt ze.Met: Yuri Bagri, Nikolai Myaskovsky, Sergei Prokofiev, Elena Firsova, Alexander Scriabin en Nikolai Medtner.

De gerenommeeerde Helena Basilova heeft beurzen ontvangen van NYU, Nuffic, NFPK, Prins Bernard Cultuurfonds, Josepha Brouwer Scholarship Foundation. Ze heeft pianostudies aan het Conservatorium van Amsterdam en de New York University met de hoogste onderscheiding afgerond en speelt op een Steinway-vleugel, vriendelijk aan haar uitgeleend door de Dutch National Music Instrument Foundation. Vanaf september 2016 werkt Helena als pianodocent aan het ArtEZ Conservatorium in Nederland.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
Zet in agenda Routebeschrijving

Prijzen

Normaal tarief € 18,00

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.