Instawalk Hengelo

Vrijdag 21 juni 2024 organiseert Hengelo Promotie (@uitinhengelo.nl) de eerste #instawalkhengelo. Een Instawalk is een wandeling waarbij je foto's maakt en deze achteraf deelt via Instagram. Zo kan iedereen genieten van de mooie plaatjes! Of je nu een beginner bent of professioneel fotograaf, tijdens #instawalkhengelo is iedereen met een Instagramaccount welkom!

Wat gaan we doen?

Tijdens de eerste #instawalkhengelo staan het stadhuis en de stadhuistoren centraal. Misschien kom jij wel regelmatig in het stadhuis, maar heb je wel eens goed gekeken naar al die mooie details? Of ben je benieuwd hoe de kamer van de burgemeester eruit ziet? En heb jij altijd al de stadhuishuistoren willen beklimmen? Het kan tijdens de Instawalk. Onder leiding van een gids hoor je de mooiste verhalen en beklimmen we de stadhuistoren. Na afloop van de #instawalkhengelo deel je de gemaakte foto's op jouw Instagramaccount zodat iedereen kan meegenieten. Want deze parel laten we graag zien.

Stadhuis Hengelo

We kiezen voor het stadhuis omdat dit één van de parels van de Wederopbouw in Hengelo is. En dat willen we aan iedereen laten zien! In 1945 was Hengelo de eerste gemeente van Nederland met een wederopbouwplan. In de stad vind je dan ook nog heel veel mooie panden uit deze periode. De moeite waard om deze eens te bekijken. Het stadhuis, van architect Berghoef een bekende architect uit de wederopbouwperiode, was het sluitstuk van de Hengelose wederopbouwperiode.

De stadhuistoren mag niet ontbreken bij een bezoek aan het stadhuis. Vanaf boven heb je een mooi overzicht over de stad, maar wist je ook dat Piet Verberne aan de binnenkant een schilderij heeft gemaakt? Zo ontdek je steeds meer!

Praktisch

  • De Instawalk is van 09.30 - 11.30 uur op vrijdag 21 juni
  • Inschrijving op volgorde van aanmelding. Je ontvangt van ons een bericht van definitieve aanmelding
  • Deelname is gratis

Spelregels

  • Iedereen met een Instagramaccount kan zich opgeven
  • Foto's worden na afloop gedeeld op het eigen Instagramaccount met de #instawalkhengelo
  • @uitinhengelo.nl wordt getagt in de foto's

Wat is een instawalk?

Een instawalk is een inspirerende wandeling voor mensen met een passie voor fotografie en Instagram. Je hoeft geen verstand te hebben van fotografie. Je hebt ook geen professionele camera nodig, het mag wel. Met een smartphone maak je ook de mooiste foto’s. Doel is om zoveel mogelijk mooie plaatjes te maken en deze online te delen, zodat iedereen kan mee genieten van het moois dat de stad te bieden heeft.

Aanmelden

Er kunnen maximaal 10 mensen meedoen. Aanmelden kan via info@hengelopromotie.nl of een DM via Instagram

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.