Kunst & Cultuur

Museum Hengelo

Terug naar overzicht
Interieur Museum Hengelo
Adres Museum Hengelo
Beekstraat 51
7551 DP Hengelo

Museum Hengelo

Het Museum Hengelo heeft een unieke cultuurhistorisch collectie van Hengelo: op verschillende manieren wordt de cultuur en de geschiedenis van Hengelo in beeld gebracht.

Geschiedenis

Museum Hengelo is onlosmakelijk met de geschiedenis van Hengelo verweven, heeft een unieke cultuurhistorische collectie van Hengelo: op verschillende manieren wordt de cultuur en de geschiedenis van Hengelo in beeld gebracht. Het museum is gevestigd in een meer dan 100 jaar oude patriciërswoning in het centrum van Hengelo. Sinds 1976 zijn bezoekers al welkom en in februari 2004 werd Museum Hengelo officieel een erkend museum. Het interieur straalt een zekere rust uit en ademt een aangename sfeer, waar iedereen zich duidelijk thuis voelt. Elke kamer kent zijn eigen charme, met aandacht voor detail.

Openingstijden

Vanaf 1 juli is het museum beperkt open voor bezoekers. Er kunnen maximaal 10 bezoekers tegelijk in het museum ontvangen worden. Reserveren is verplicht en doe je via 074 - 2594216 of info@museumhengelo.nl.

Toegangsprijzen

Volwassenen 5,00
Jongeren t/m 18 jaar Gratis
Donateurs Gratis

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag 13:00 tot 17:00 uur
Zaterdag 14:00 tot 17:00 uur

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.