Kunst & Cultuur

Museum Hengelo

Terug naar overzicht
Adres Museum Hengelo
Beekstraat 51
7551 DP Hengelo

Museum Hengelo

Het Museum Hengelo heeft een unieke cultuurhistorisch collectie van Hengelo: op verschillende manieren wordt de cultuur en de geschiedenis van Hengelo in beeld gebracht.

Geschiedenis

In 1974 kocht de stichting Oald Hengel met steun van de gemeente Hengelo het pand en startte in 1976 een oudheidkamer. In februari 2004 werd de oudheidkamer officieel een erkend museum: Museum Hengelo. In 1995 werd er een nieuwe vleugel bijgebouwd om meer ruimte beschikbaar te hebben. Het oude gebouw werd in 1998 een rijksmonument. Door sloop en bouwwerkzaamheden aan de overkant van de Beekstraat traden in 2000 verzakkingen op waardoor scheuren in het gebouw ontstonden. Een uitbreiding en vernieuwing van de fundering was nodig om het gebouw te stabiliseren. Tegelijkertijd vond een grondige renovatie van het gebouw plaats. In 2003 is de inrichting geheel vernieuwd en aangepast aan de de moderne tijd.

Toegangsprijzen

Volwassenen 5,00
Jongeren t/m 18 jaar Gratis
Donateurs Gratis

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.