Eten & Drinken, Uitgaan

Muziek- en Proeflokaal De Cactus

Terug naar overzicht
Adres Muziek- en Proeflokaal De Cactus
F. Hazemeijerstraat 350
7555 RJ Hengelo

Muziek- en Proeflokaal De Cactus

De Cactus is een gemoedelijke vriendelijke bruine kroeg en daarnaast ‘Het Kleinste Podium van Twente’. Hier kun je genieten van Live optredens van regionale, nationale en internationale bands & muzikanten.

Al sinds 1995 is er op het gebied van verschillende stijlen muziek veel te beleven en te ervaren, soms zelfs drie tot vier avonden per week! De roots van Het Kleinste Podium van Twente vind je in de wereld van de Blues, Jazz, Soul, Pop, Rock, maar ook Ierse klanken, Rock&Roll, Singer Songwriting, Close Harmonie, Zigeuner en Klezmer sferen voelen zich thuis. Het programma is bijna altijd tot het komende jaar volgeboekt. Dit geeft aan dat de Cactus niet alleen bij haar gasten, maar ook onder de muzikanten een aangename ‘Live Muziek Plaats’ is.

En er is nog veel meer. Wat te denken van toneel, comedy en verhalenvertellers? Het komt allemaal voorbij in ‘De Cactus’.

Zelf optreden

Wil jij zelf spelen in De Cactus? Dan ben je van harte welkom. Een podium zonder artiesten is namelijk geen podium. Stuur een mail naar cafedecactus.nl@gmail.com om te vragen naar de mogelijkheden. Vermeld in de mail de naam en beschrijving van de act, de beschikbaarheid, waar jullie vandaan komen en stuur een demo, video en/of biografie mee.

Ook kun je elke eerste woensdag van de maand spontaan meespelen met de akoestische jamsessie. Interesse? Kijk op de Facebookpagina.

Tijdelijke verhuizing

Muziekcafé De Cactus heeft sinds 1 augustus een tijdelijk nieuw onderkomen in het Hazemeijer-complex in Hengelo. Cactus-ondernemer Erwin Kwakman heeft tot 1 januari 2021 de ruimte gehuurd die voorheen bekend stond als ‘Het Proeflokaal’. Het is de bedoeling dat de verhuizing van tijdelijke aard is. De Cactus aan de Pastoriestraat is daarom vanaf half juli en gedurende de verhuizing gesloten.

Het voormalige Proeflokaal, was in gebruik door de Twentse Bierbrouwerij die onlangs elders introk. Kwakman: “We hebben daar veel meer ruimte dan nu, een grote parkeerplaats én een mooi terras. En niet onbelangrijk, het is op slechts 800 meter loopafstand van de Pastoriestraat. Het is de bedoeling dat we alles wat in de agenda staat gewoon door laten gaan. Naast optredens zijn dat ook proeverijen, exposities, bijeenkomsten en privépartijtjes.” Daarvoor slaan verschillende Twentse ondernemers de handen ineen.

Regelmatig geopend op zondag(middag) en incidenteel op maandag naast de reguliere openingstijden.

Openingstijden

Kijk in de agenda op de website voor de juiste openingstijden.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.