Nacht van Hengelo

Save the date! Vrijdag 2 juni 2023 is het weer zover: de Nacht van Hengelo. Ook dit jaar belooft het een onvergetelijke avond te worden.

Programma evenementenplein

Op het evenementenplein wordt het ook weer vanouds gezellig tijdens de Nacht! Op het podium vind je tussen 19 en 00.30 uur (in deze volgorde):

  • Robba Rovega en MC Sherlock
  • Qmusic het Foute Uur
  • ABBA FEVER
  • Angie Mill & Jill Lauren
  • Housequake 20 years by Erick E en Roog

Housequake 20 years by Erick E en ROOG

Het DJ-duo bestaande uit de legendes ROOG en Erick E – viert in 2023 zijn twintigjarig bestaan! Beide DJ’s zijn al sinds de jaren ’90 actief en sindsdien een van dé vaste waarden van de Nederlandse housescene. Waar Erick E bekend werd als een van de residents van de legendarische RoXY in Amsterdam, maakte ROOG furore met zijn soulful house sounds (mede dankzij een hit die hij samen met zijn broer produceerde: Hardsoul – Back Together).

Twintig jaar geleden bundelen de DJ’s hun krachten in het gelegenheidsduo HOUSEQUAKE. Gewapend met unieke dance floor weapons, mash-ups, eigen producties en live acapella’s zetten ze een unieke act neer die ze in heel het land op alle grote podia bracht. Van Sensation White tot Solar Weekend, van Dance Valley tot een uitverkocht Kurhaus: HOUSEQUAKE maakt het waar.

Qmusic het Foute Uur
Kom heerlijk dansen, feesten en (her)beleven van de allergrootste foute hits uit de 80’s, 90’s en zero’s tijdens het Qmusic Foute Uur! Y-M-C-A! No no no no no! Una paloma blanca, Sex on the beach, Rainbow in the Sky, wie kent deze nummers niet.

ABBA FEVER - The Ultimate ABBA Tribute
Swing back into the 70's & Get the Abba Fever. Al meer dan 40 jaar lang trekt de muziek van ABBA alle generaties over de hele wereld de dansvloer op. Dat bewijst dat de nalatenschap van ABBA nog steeds springlevend is. In een show van Abba Fever komen grote hits als ‘Dancing Queen’, ‘Mamma Mia’ en ‘Waterloo’ voorbij op het podium op het evenementenplein. Dat wordt dansen!

Programma Pastorieplein

vanaf 20 uur

Zing mee met de hits van Marco Schuitmaker of ga los met Team Rush Hour tijdens de Nacht van Hengelo op het Pastorieplein.

Marco Schuitmaker
Marco is een populaire Nederlandse zanger in hart en nieren. Hij heeft samen met zijn team keihard geknokt om een bomvolle agenda te krijgen. Hij breekt momenteel door in heel Nederland met zijn MEGAHIT 'Engelbewaarder'. Hij weet elk evenement om te toveren in een groot feest.

Team Rush Hour
Sinds 2010 timmeren de broers Brank & Omar Woudenberg hard aan de weg onder hun alter ego Team Rush Hour. Met een unieke mix van Moombahton, Trap, House en Urban wisten deze heren zich te katapulteren tot internationale faam met optredens in o.a. Argentinië, Zweden, Oostenrijk, Spanje, Duitsland en Indonesië. Ook in Nederland bleven ze niet onopgemerkt met optredens in o.a. de Escape, Panama, Ziggo Dome, Melkweg en Maassilo.

Programma Burg. Jansenplein

Stravinsky - De Twee Wezen - Stadscafé De Basiliek - vanaf 19 uur

Op het Burg. Jansenplein dans je tijdens de Nacht van Hengelo mee op de muziek van de coverband Bitter Sweet. Voor en na die tijd zijn er verschillende dj's.

Bitter Sweet
Bittersweet is niet de eerste de beste allround coverband . Al jaren speelt deze 6-koppige band door het hele land het dak eraf en 2 juni dus in Hengelo! Zij spelen met een prachtige zangeres, een topzanger, een geweldige bassist, unieke toetsenist, mega gitarist en een opvallend acrobatische drummer. Daar moet je bij zijn!

Programma Willemstraat

In de Willemstraat is het tijdens de Nacht gezellig met DJ Rob Toonen.

Rob Toonen
Midden, lage en hoge tonen knallen door de speakers tijdens een optreden van Rob Toonen. Hij is bekend van grote evenementen in binnen en buitenland. 7 jaar lang heeft Rob een radioshow genaamd The Creepshow gepresenteerd op SLAM!FM samen met DJ Mental Theo. Rob trekt van feesttent naar feesttent en festivals om daar de tent op de kop te zetten.

Programma Appelplein

Tijdens De Nacht van Hengelo vanaf 20.00 uur live muziek op het Appelplein bij De Appel hoek Nieuwstraat/Drienerstraat met m.m.v. De Pianoman Chris van den Heuvel en DJ Rob Zandman. Ouderwets gezelligheid met extra groot terras en geweldig entertainment.

Programma Langestraat

Vanaf 20 uur ook in de Langestraat is er volop gezelligheid tijdens de Nacht met Jill Lauren, BWESS, Nick Raff en DJ Johnny G!

Jill Lauren
Jill Lauren mixt verschillende stijlen van EDM zoals basshouse, tech house, techno en bigroom met live mashups. In 2021 werd ze 2e bij de finale van Kunstbende, ook draaide ze al op o.a. Freshtival, Boulevard Outdoor, in Lucky Rijssen en Hedon Zwolle. De energie die Jill op het podium heeft en deelt met haar publiek is enorm aanstekelijk.

Nick Raff
”Nick Raff” is de artiestennaam van een nieuwe frisse DJ afkomstig uit Almelo; Nick Bouwman. Zijn sets bestaan voornamelijk uit heerlijke zomerse vibes, gemixt met energieke dance!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.