Nacht van Hengelo

Elk jaar is het één grote reünie tijdens de Nacht van Hengelo! Dit jaar op het evenementenplein onder andere Son Mieux, Rondé en CLASSIC! Maar ook in de rest van de stad is het gezellig tijdens 'de Nacht'.

Programma Nacht van Hengelo

Op het evenementenplein kun je dit jaar weer gratis genieten van een heerlijke portie live muziek. Metropool heeft voor een tof programma gezorgd!

Rondé

De vierkoppige Nederlandse indiepopband RONDÉ brak in 2014 met hun eerste single Run meteen door. Het bleek het startschot van een aaneenschakeling van hoogtepunten voor de band. Inmiddels zijn we zes jaar, meerdere hits en optredens op prestigieuze festivals als Lowlands, Concert at SEA en Appelpop verder en is de band is niet meer weg te denken van de vaderlandse podia en radio. Eind 2020 kwam het viertal met de verrassende popliedjes ‘Get To You’ & ‘Real Feelings’, geproduceerd door Gordon Groothedde, welke samen al miljoenen keren gestreamd zijn. Ook in 2022 zal het viertal van zich laten blijven horen, zowel met nieuwe muziek als met hun befaamde energieke liveshows. Kan je gewoon meemaken tijden het Nacht van Hengelo Concert!

Son Mieux

Popliedjes met een hoofdletter P, de dames en heren van Son Mieux grossieren er in. Liedjes met een goede melodie, slimme hooks, koortjes, handclaps en in elk nummer wel een memorabel momentje waardoor je onbewust die tracks keer op keer opnieuw wil luisteren. En je kan er nog op dansen ook! On-Nederlands goed zeggen ze dan wel eens en daarom heeft dit zestal vast ook een Franse naam gekozen. Hoe dan ook – Faire de son mieux betekent het beste uit jezelf halen en dat is precies wat deze band doet, ook tijdens het Nacht van Hengelo concert. Onweerstaanbaar!

Dj Minx

Beat, mod, YeYe, Northern Soul, garagerock, punk, rocksteady, pop en alternative is allemaal te vinden in de overvolle platenkoffers van de immer onberispelijk geklede en geschoeide Dj Minx. Haar klanken schallen over festivalweides, scooterevents, tussen foodtrucks en vliegtuigen en niet zelden in de zalen van Metropool. Vandaag sleept ze haar koffers mee naar het evenementenplein van Hengelo om je verblijf nog aangenamer te maken!

CLASSIC

Ain't nothing but a party! CLASSIC graaft al jaren in de archieven en haalt alleen maar de lekkerste r&b, hiphop, swingbeat en soul naar boven. Al die klassiekers gooien de heren in één grote mix en jij hoeft alleen nog maar te genieten en te dansen op al dat lekkers. Inmiddels kwamen al duizenden mensen viben op deze altijd gezellige clubavonden die een vaste spot hebben in de agenda van Metropool maar ook buiten stijgt de temperatuur als CLASSIC langskomt. Join in the fun en zorg dat je er bij bent vanavond!


Chris Egbers

Chris Egbers maakt onthaastende indiepop-songs: liedjes met een kop en een staart, waarin ruimte is om te verdwalen. Geïnspireerd door acts als Bertolf, the War On Drugs en John Mayer maakt Chris muziek die zowel sfeervol als toegankelijk is en die wordt gekenmerkt door zijn stem. Achter de metaforische teksten ligt een dieper verhaal dat versterkt wordt door zijn band: "Aan mijn muziek vertel ik dingen die ik soms niet hardop durf te zeggen, maar die ik stiekem al wel weet." Een enorm talent met knappe liedjes die je misschien nog niet kent maar waar je wel lekker kennis mee kan maken tijdens het Nacht van Hengelo Concert!


Hengelose Horeca

Naast de optredens op het evenementenplein (Burg. Jansenplein) is het in de hele binnenstad één gezellige reünie tijdens de Nacht van Hengelo. Zo zijn er op verschillende plekken podia met live muziek.

Langestraat
Een zomerse nacht vol dikke beats, drankjes en dansjes in de Langestraat. Met DJ duo's Sander Scheperman & Johnny G en Angie Mill & Merow. Be there!

Willemstraat
Het programma van de Willemstraat ( Good Fellows, Road House, 't Cafeetje, Café Feri en High 5) begint om 18 uur met DJ Raemundo. Tussen 21 en 02 uur is Rob Tonnen er ennnn om 22 uur komt er een mystery guest...

Brinkstraat
Deze dag staat Snooker & Poolcentrum Hengelo binnen en buiten voor je klaar!
Kom jij buiten een drankje doen? Of toch binnen een potje poolen?

Appelplein
Tijdens de Nacht is er op het Appelplein (hoek Enschedesestraat/Drienerstraat) een avondvullend programma met Rudy Fricke op zijn crazy piano. Rudy kan je kennen als voormalig frontman van de band Beethoven.

Pastorieplein
In de Pastoriestraat is het als vanouds tijdens de Nacht. De gezamenlijke horeca ( De Appel 2.0, Café Plan B, Café de Cactus, De Tapperij, Café Tante Jo, Speciaalbierlokaal De Pastorie, Café 't Neutje en The Three Musketeers) zorgen voor een avond om nooit te vergeten met live muziek, dj's en entertainment.

Beekstraat
Bar/Discotheek/Podium de Nul is alternatief op stap voor iedereen. Tijdens de Nacht van Hengelo kan je hier dansen op fijne drum 'n bass beats van Dark Matters!

Dit overzicht wordt steeds verder aangevuld

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.