Nacht van Hengelo

Zet in je agenda de Nacht van Hengelo 2024 is op vrijdag 7 juni vanaf 20 uur!

Bruisend stadsfestival

Ontdek de nieuwe Nacht van Hengelo: een bruisend stadsfestival waar de straten tot leven komen met muziek, entertainment en verrassende activiteiten! Dit jaar wordt het bekende evenement voor het eerst georganiseerd door de verenigde horeca, en belooft het een festival van ongekende proporties te worden. Het iconische podium maakt plaats voor maar liefst 6 festival area's, verspreid door de hele stad!

  • Appelplein
  • Lambertusplein
  • Pastorieplein
  • Marktplein
  • Langestraat
  • Willemstraat

Naast muziek kun je genieten van opkomend talent, theater en een breed scala aan entertainment. Kortom, een avond vol verrassingen die je absoluut niet wilt missen!

Mis de Nacht van Hengelo niet en dompel je onder in de betoverende sfeer van dit unieke festival!

Appelplein

Een onvergetelijke avond beleef je bij de Appel. Hier staat de Stevie Wonder Tribute band met Iva Wonder op het podium. In het voorprogramma staat J3MS; een unieke combinatie van DJ en meerstemmige vocals. Onder begeleiding van de enthousiaste DJ Luc zingen de meiden Janske, Maks en Sarah covers van bekende nummers. Of het nu Whitney Houston, Blondie, Ed Sheeran, ABBA of zelfs Bizzey is, het plezier en de energie spat bij elk nummer van het podium af.

Lambertusplein

ACHTUNG!

Zing, dans, lach, bewonder live on stage bij het Lambertusplein ACHTUNG! ACHTUNG is 100% puur & energiek! Feest en spektakel, recht uit het hart! Gewapend met humor en enthousiasme breken de mannen van ACHTUNG elke tent af! Schaamteloos spelen ze alles wat je stiekem tóch wilt horen én meezingen!

Danilo Kuiters

Hier wil je bij zijn! Ook Danilo Kuiters zie je tijdens de Nacht van Hengelo op het Lambertusplein! Bekend van The Voice of Holland, veroverde hij het land met hits zoals 'Laat Ze Allemaal…'(meer dan 3 miljoen streams op Spotify), 'Parel Van De Club' en 'Laat Mij In Jouw Leven'.

Pastorieplein

Wesly Bronkhorst

Bekend van zijn hit "Amalia" en het nieuwe EK-nummer met Wesley Sneijder, gaat Wesly Bronkhorst het Pastorieplein Hengelo op z'n kop zetten! Wesly Bronkhorst spreekt al meer dan 20 jaar jong en oud aan. Wesly boeken staat garant voor een optreden dat alle boxen aantikt; Emotie, samenhorigheid, blijheid en bovenal FEEST!

Crazy Jack

Ook Crazy Jack is van de partij op het Pastorieplein! De gekke all-round DJ act die bekend staat om het op zijn kop zetten van iedere venue waar hij optreedt.

Marktplein

Niet zomaar een Coverband, maar Bittersweet zie je op het marktplein tijdens de Nacht! Al jaren speelt deze 6-koppige band door het hele land het dak eraf. De energie, interactie, uitstraling en het meenemen van het publiek zijn hun sterke punten. Het publiek wordt op grote en kleinere feesten, zalen en pleinen keer op keer ingepakt. Zij spelen met een prachtige zangeres, een topzanger, een geweldige bassist, unieke toetsenist, mega gitarist en een opvallend acrobatische drummer.


Ook El Centro de la Salsa zorgt voor een heerlijk sfeertje op het marktplein. Bittersweet en El Centro de la Salsa wisselen elkaar deze avond af.

Langestraat

Mr Belt en Wezol

DJ sensatie Mr Belt en Wezol Live zijn tijdens de Nacht van Hengelo te zien in de Langestraat. Ze worden vaak omschreven als het meest opvallende dj-duo van Nederland. Zowel in hun dj-sets als in hun releases vind je knallers van op samples gebaseerde housetracks, zorgvuldig samengesteld om een perfecte balans te vinden tussen het bekende en het onbekende. Met optredens op onder andere Tomorrowland, Mysteryland en Ultra Miami is er een grote kans dat je dit duo eerder hebt zien optreden.

Resident DJ's

De resident DJ's zorgen ervoor dat de feeststemming de hele avond top blijft. Met hun ervaring en fantastische muziekkeuze zullen Sander Scheperman, Auke Beute en Johnny G de Langestraat omtoveren tot het ultieme dansplein.

Willemstraat

DJ Martijn

Maak je klaar voor een avond vol geweldige beats en energieke vibes met DJ Martijn! Op vrijdag 7 juni draait hij de tofste tracks in de Willemstraat. Mis dit spektakel niet en zorg dat je erbij bent om mee te dansen en te feesten. Ook zanger Maico is van de partij! Hij brengt zijn nieuwe hit Malibu ten gehore. Deze aanstekelijke track wordt binnenkort ook gedraaid op RadioNL, en jij kunt het als eerste live meemaken!

Stef Ekkel


Stef Ekkel
heeft vele hits gescoord en talloze prijzen gewonnen. Hij werd genomineerd voor een Edison en ontving gouden platen voor "De woonboot", "Liever te dik in de kist" en "Jammer dan", evenals platina platen voor "Liever te dik in de kist" en "Jammer dan". Je ziet hem tijdens de Nacht op het podium in de Willemstraat!

Talentstage Burg. Jansenplein

Op het Burg. Jansenplein vind je het talentstage gehost door Studio15.

Programma

19.00 tot 19.30 uur The Outstand
19.45 tot 20.30 uur Talenthour + Jona&Jay
20.45 tot 21.15 uur RebelRoses
21.30 tot 22.00 uur Intersection
22.15 tot 22.45 uur Eline
23.00 tot 23.45 uur Zuko
23.45 tot 00.45 uur 21L (DJ-set)

Pyromancer Vuurshow

Bereid je voor op een spectaculaire avond met Pyromancer, de meester van het vuur! Met meer dan 25 jaar ervaring in vuurspuwen en optreden, zal hij meerdere locaties in het centrum van Hengelo verlichten en verwarmen met zijn adembenemende vuurshows.

20.15 uur: Omgeving Burg. Jansenplein
21.15 uur Omgeving Appelplein
22.15 uur Omgeving Markt

Social media

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen via onze social media kanalen: Facebook & Instagram

Praktische informatie

De Nacht van Hengelo op vrijdag 7 juni is een openbaar en gratis toegankelijk evenement verspreid door het centrum van 20.00 tot ongeveer 02.00 uur.

Toiletten
Er zijn vier externe toiletten op de buitenterreinen te vinden. Op het Burgemeester Jansenplein, de Langestraat (bij het Stadhuis), Willemsplein en aan het begin van d Pastoriestraat.

Parkeren
Voor de Nacht van Hengelo wordt geadviseerd om met de fiets of OV te komen. Uiteraard ben je ook welkom met de auto! Let er dan wel op dat Parkeerplaats Kloosterhof is afgesloten voor regulier publiek. Andere parkeerplekken zijn bereikbaar zoals gewoonlijk. Een overzicht van parkeermogelijkheden vind je hier.

Taxi

Op de reguliere standplaats bij het parkeerterrein Kloosterhof (tussen het stadhuis en winkelcentrum Thiemsbrug).

Alcohol / Drugs
Bij de verschillende barren wordt alcohol geschonken met mate en niet onder de 18 jaar. Drugs zijn niet toegestaan. Dus maak het vooral gezellig, maar alles met ‘te’ ervoor is nooit goed..

Veiligheid

Hengelo beschikt over een geweldig team beveiligers en politieagenten. Zij houden alles goed in de gaten, maar uiteindelijk is het bezoeken van de Nacht van Hengelo op eigen risico. Dat geldt dan bijvoorbeeld voor zaken als letsel, diefstal en vermissing.

EHBO

Hopelijk is het niet nodig, maar mocht er toch een ongelukje gebeuren dan staat de EHBO voor je klaar bij de oude ingang van het Stadhuis (Aan de Langestraat bij de trappen).

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.