Nacht van Hengelo

Zet in je agenda de Nacht van Hengelo 2024 is op vrijdag 7 juni!

Bruisend stadsfestival

Ontdek de nieuwe Nacht van Hengelo: een bruisend stadsfestival waar de straten tot leven komen met muziek, entertainment en verrassende activiteiten! Dit jaar wordt het bekende evenement voor het eerst georganiseerd door de verenigde horeca, en belooft het een festival van ongekende proporties te worden. Het iconische podium maakt plaats voor maar liefst 6 festival area's, verspreid door de hele stad!

  • Appelplein
  • Lambertusplein
  • Pastorieplein
  • Marktplein
  • Langestraat
  • Willemstraat

Naast muziek kun je genieten van opkomend talent, theater en een breed scala aan entertainment. Kortom, een avond vol verrassingen die je absoluut niet wilt missen!

Mis de Nacht van Hengelo niet en dompel je onder in de betoverende sfeer van dit unieke festival!

Appelplein

Een onvergetelijke avond beleef je bij de Appel. Hier staat de Stevie Wonder Tribute band met Iva Wonder op het podium.

Lambertusplein

ACHTUNG!

Zing, dans, lach, bewonder live on stage bij het Lambertusplein ACHTUNG! ACHTUNG is 100% puur & energiek! Feest en spektakel, recht uit het hart! Gewapend met humor en enthousiasme breken de mannen van ACHTUNG elke tent af! Schaamteloos spelen ze alles wat je stiekem tóch wilt horen én meezingen!

Danilo Kuiters

Hier wil je bij zijn! Ook Danilo Kuiters zie je tijdens de Nacht van Hengelo op het Lambertusplein! Bekend van The Voice of Holland, veroverde hij het land met hits zoals 'Laat Ze Allemaal…'(meer dan 3 miljoen streams op Spotify), 'Parel Van De Club' en 'Laat Mij In Jouw Leven'.

Pastorieplein

Wesly Bronkhorst

Bekend van zijn hit "Amalia" en het nieuwe EK-nummer met Wesley Sneijder, gaat Wesly Bronkhorst het Pastorieplein Hengelo op z'n kop zetten! Wesly Bronkhorst spreekt al meer dan 20 jaar jong en oud aan. Wesly boeken staat garant voor een optreden dat alle boxen aantikt; Emotie, samenhorigheid, blijheid en bovenal FEEST!

Crazy Jack

Ook Crazy Jack is van de partij op het Pastorieplein! De gekke all-round DJ act die bekend staat om het op zijn kop zetten van iedere venue waar hij optreedt.

Marktplein

Niet zomaar een Coverband, maar Bittersweet zie je op het marktplein tijdens de Nacht! Al jaren speelt deze 6-koppige band door het hele land het dak eraf. De energie, interactie, uitstraling en het meenemen van het publiek zijn hun sterke punten. Het publiek wordt op grote en kleinere feesten, zalen en pleinen keer op keer ingepakt. Zij spelen met een prachtige zangeres, een topzanger, een geweldige bassist, unieke toetsenist, mega gitarist en een opvallend acrobatische drummer.


Ook El Centro de la Salsa zorgt voor een heerlijk sfeertje op het marktplein. Bittersweet en El Centro de la Salsa wisselen elkaar deze avond af.

Langestraat

Mr Belt en Wezol

DJ sensatie Mr Belt en Wezol Live zijn tijdens de Nacht van Hengelo te zien in de Langestraat. Ze worden vaak omschreven als het meest opvallende dj-duo van Nederland. Zowel in hun dj-sets als in hun releases vind je knallers van op samples gebaseerde housetracks, zorgvuldig samengesteld om een perfecte balans te vinden tussen het bekende en het onbekende. Met optredens op onder andere Tomorrowland, Mysteryland en Ultra Miami is er een grote kans dat je dit duo eerder hebt zien optreden.

Willemstraat

DJ Martijn

Maak je klaar voor een avond vol geweldige beats en energieke vibes met DJ Martijn! Op vrijdag 7 juni draait hij de tofste tracks in de Willemstraat. Mis dit spektakel niet en zorg dat je erbij bent om mee te dansen en te feesten.

Stef Ekkel


Stef Ekkel
heeft vele hits gescoord en talloze prijzen gewonnen. Hij werd genomineerd voor een Edison en ontving gouden platen voor "De woonboot", "Liever te dik in de kist" en "Jammer dan", evenals platina platen voor "Liever te dik in de kist" en "Jammer dan". Je ziet hem tijdens de Nacht op het podium in de Willemstraat!

Pyromancer Vuurshow

Bereid je voor op een spectaculaire avond met Pyromancer, de meester van het vuur! Met meer dan 25 jaar ervaring in vuurspuwen en optreden, zal hij meerdere locaties in het centrum van Hengelo verlichten en verwarmen met zijn adembenemende vuurshows.

20.15 uur: Omgeving Burg. Jansenplein
21.15 uur Omgeving Appelplein
22.15 uur Omgeving Markt

Social media

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen via onze social media kanalen: Facebook & Instagram

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.