Wandelen & Fietsen

Natuur- en wandelroute Het Weusthag

Terug naar overzicht
Adres Kinderboerderij 't Weusthag
van Alphenstraat 25
7556 JZ Hengelo

Natuur- en wandelroute Het Weusthag

Midden in Hengelo ligt een groen park: het Weusthagpark. In dit park, 200 hectare groot, is het goed toeven. Je moet niet vreemd opkijken als er een eekhoorn voor je uit rent, een ijsvogel als een blauwe schicht over het water schiet, of als in het voorjaar de zoete geur van kersenbloesem je neusgaten bereikt.

Hart stedelijk gebied

Wat dit groene park bijzonder maakt, is de ligging in het hart van het stedelijk gebied. In het park is het landschappelijke karakter met bossen, houtwallen en beken goed bewaard gebleven. Gesloten en open ruimten wisselen elkaar af. Stad en platteland gaan in het Weusthagpark hand in hand. Vanouds is het gebied rijk aan natuur. Met name het Van Alphenbos en de Plassen van Rientjes zijn echte natuurkernen binnen het gebied.

Wandelroute

Deze natuur- en wandelroute start bij de kinderboerderij aan de Van Alphenstraat 25 en is geschikt voor jong en oud. De wandeling gaat over goede paden en is ook geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. De wandeling kan in elk seizoen gelopen worden, steeds zijn er bijzonderheden te zien.

Download de route hier

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.