3 tips voor kamperen in Hengelo

Laat je verrassen door de prachtige Twentse omgeving: ga kamperen! In Twente kun je op heel veel plekken terecht voor een heerlijke vakantie. En laten we nou in Hengelo ook drie aanraders van campings hebben waar je helemaal tot rust kan komen. Wil je dat juist niet? Ook dan biedt de omgeving genoeg mogelijkheden!

Terug naar overzicht

Camping Dalmeden

Midden in Twente aan de rand van Hengelo vind je (mini)camping Dalmeden. Een kleinschalige camping centraal gelegen met genoeg te doen in de omgeving. Een uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten, maar ook een fijne plek voor een dag helemaal niks. De hond meenemen? Dat is hier geen probleem, naast de camping is een hondenuitlaatveld. Hoe handig is dat.

Kijk op de website voor meer informatie

Woha-li Minicamping Twekkelo

Tussen Hengelo en Enschede ligt de groene beleef camping Minicamping Twekkelo. Verstopt in het prachtige Twentse coulisselandschap is dit de plek om te onthaasten. ‘s Avonds tel je de sterren aan de hemel, overdag wandel je door weiden en over zelf aangelegde bruggetjes. Of breng de dag al luierend voor de tent met een goed boek door.

En wil je totaal iets anders, slaap hier dan eens in een tipi, een unieke ervaring die je dichterbij de natuur brengt. Elke tipi wordt compleet ingericht verhuurd met in het midden een vuurplaats. Daaromheen staan er voor maximaal zes personen bedden.

Alles over deze camping vind je op de website.

Camping de Zwaaikom

De geschiedenis van camping De Zwaaikom gaat al terug tot 1937. Toen op deze plek een zwembad ontstond waar later een camping bij kwam. Zwemmen in het Twentekanaal kan al lang niet meer, maar de camping is er nog steeds. Een fijne plek waar je ’s ochtends wakker wordt met uitzicht over het water. Waar genoeg te doen is voor jong en oud en er naast kampeerplekken ook vaste accommodaties te huur zijn.

Benieuwd waar de naam zwaaikom vandaan komt? De camping ligt in een inham van het kanaal, bij de sluis. Dit wordt een stootbekken (waterreservoir voor de sluis) genoemd. In de volksmond; zwaaikom. Weet je dat ook weer!

Lees meer over de camping op de website.

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.