Hengelo in de Libelle

In Libelle nummer 7 (2023) las je afgelopen week over Hengelo. In de rubriek 'I Love Holland' stonden een aantal toffe tips. Reden voor ons om deze nog even uit te lichten!

Terug naar overzicht

Mia's second hand store

'Het hoeft niet nieuw te zijn om geweldig te zijn'. Mia's second hand store is een winkel vol mooie tweedehands en vintage kleding, schoenen en accessoires. Sinds een jaar is Esmiralda de eigenaresse van deze gezellige winkel in één van de mooiste straatjes van Hengelo: de Drienerstraat. Hier verkoopt ze tweedehands (merk)kleding, maar zoekt ze ook zelf vintage schatten bij elkaar. Ook kun je zelf kleding inbrengen. Benieuwd hoe dit werkt? Kijk dan op de website.

Kortom, hou je van tweedehands, vintage, eerlijkheid en service en advies tegen een betaalbare prijs, dan moet je bij Mia's zijn!

Drienerstraat 27 | www.miassecondhandstore.nl

Spoorfietsen

Voor het spoorfietsen moet je nog even geduld hebben, vanaf april zijn de tochten met pomplorrie weer te boeken. Maar dit is er wel één voor op je must-do lijstje! Vroeger reden hier de stoomtreinen van de GOLS en de goederentreinen van de AKZO, nu kan jij zelf spoorfietsen over deze echte treinrails. Je fietst over bruggen, langs de sluis en typische zoutboortorens en proeft de sfeer van vroeger. De historische spoorlijn is ook een prachtige natuurlijke verbindingszone tussen de stad en het platteland. Bijen en vlinders, maar ook fazanten en reeën komen in de omgeving voor.

Bij het keerpunt vind je Landgoedwinkel Reef. Een mooi moment om even tot rust te komen, te kijken in de landgoedwinkel of een bezoekje aan de pluktuin te brengen.

Meer informatie: www.spoorfietsen.nl

Beleefbos

Het Beleefbos vind je in het Weusthagpark aan de rand van Hengelo. Een heerlijke plek waar de kleintjes volop kunnen spelen, rennen over klimheuvels, springen over de paden of op ontdekkingstocht in de wilgenhutjes.

Beleefbos | van Alphenstraat

Techniekmuseum Oyfo

In de oude fabriek van Hazemeijer, waar Oyfo gevestigd is, onderzoek je wat techniek in ons leven betekent. Zie hoe onze wereld verandert door technologie. Kom alles te weten over stoommachines en smartphones, robots en kunst, energiebronnen en onze planeet. Kortom, alles over mens en techniek. Niet alleen door te kijken, maar vooral door te doen!

Floris Hazemeijerstraat 300 | www.oyfo.nl

De Breifiets

Of je hobby nou breien, haken of weven is, bij De Breifiets ben je aan het juiste adres voor garen en andere benodigdheden. In deze leuke wolwinkel vind je alles wat je nodig hebt, van wol en pennen tot garen en fournituren.

Een keer een workshop volgen? Dat kan ook. Of je nou beginner bent of meer ervaring hebt; iedereen is welkom. Op de website vind je een overzicht van workshops die de komende tijd gehouden worden.

De Wetstraat 33 | www.debreifiets.nl

Wolwinkel de Breifiets in Hengelo

Knetter

Deze heerlijk kleurrijke winkel is echt een aanrader. Of je nou een cadeautje zoekt of iets voor jezelf, hier slaag je gegarandeerd. Naast de leukste hebbedingetjes kun je hier ook genieten van lekkere koffies en zoetigheden zoals brownies, dadelkoeken en fudgeblokken. Ook om mee te nemen naar huis.

Molenstraat 9 | www.knetteronline.nl

Winkel Vandaag CS in Hengelo

Vandaag CS

Bij Vandaag Conceptstore vind je mooie cadeautjes en toffe interieuraccessoires. Het plezier van mooi servies, een bijzonder sieraad, stijlvolle meubels en de verleidelijke geuren van de Meraki producten kunnen " Vandaag" al aangenamer maken. Struin door de winkel op zoek naar mooie items en schuif daarna aan bij LAB26 voor een heerlijk Italiaans diner.

Drienerstraat 26 | www.vandaagcs.nl

Delen
  • Facebook
  • Mail
  • LinkedIn
  • Twitter

De allerleukste tips voor uitjes in Hengelo ontvangen?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes en de leukste tips.